Stadra Sommarscen ”Hjalmar och vår Herre” 13 juli och 7 augusti

Hjalmar och vår Herre en nyskriven musikalisk pjäs av Ylva Eggehorn.

Hjalmar Bergmans boktitel Farmor och vår Herre är bekant för många. Och den titeln ville vi låna till nya teaterfantasterier på Stadra. Så följ med in i vår nya berättelse, den fantasi om hur författaren Hjalmar Bergman möter gestalter och personer från ett omtumlande liv, i en historia där man aldrig kan veta vad mötena för med sig. Till och med Oscar Wilde kommer att dyka upp.

Med andrar ord, häng med till det heta Berlin år 1928. Hjalmar har just anlänt till ett hotellrum för att få lugn och ro kunna skriva på den nya boken. Åh, denna ständiga pengakamp jagar honom titt som tätt. Nu är han i världsstaden Berlin, där det finns ett sammelsurium av lockelser, en stad där det fria livet kan levas och med allt som hör till. Tiden på rummet blir något alldeles nytt för Hjalmar, som plötsligt får möta de gestalter som han skrivit. Är det möjligen demoner från hans inre. Och där finns även männen med sin farliga lockelse.

Stadra Teater uppsättning sommaren 2019, blir en berättelse där publiken får möta samma ensemble som spelade sommaren 2018. Det blir ett antal skådespelare och musiker som så sannerligen vill berätta en historia och som vill sjunga och dansa. Vi utlovar en underhållande, glädjefull och berörande uppsättning som kommer få handla om att älska, om drömmar och om att sträva, om livet och om allas vår stora längtar.

 

Regi Karin Jonzon Parrot
Scenografi Ebba Forstenberg
Kostym och mask
Agneta von Gegerfeldt
Skådespelare och musiker
Sofia Berg Böhm
Bodil Granlid
Rune Jakobsson
Magnus Wetterholm
Eva Haldert
Lasse Forss
aktörer från Unga Stadra
Johan Graden samt många till

Information

Pris: 595:-    Fullbokat

Ingår:
Buss
Biljett

 

Avresa den 7 aug:  17.30 Från Fredsgatan vid Myrorna
Åter i Örebro ca 22.30.

 

Föreställningen börjar kl 19.00.

KOBOLT RESOR

Adress: Nygatan 29, 702 11 Örebro

Telefon: +46(0)19 12 22 00

Mail: info@koboltresor.se