Waldemarsudde och Rosendals Trädgård 21 maj

21 maj 2019

Vårens stora utställning på Waldemarsudde presenterar Grez-sur-Loing Konst- och Relationer, dit där konstnärer samlades och inspirerande varandra. Vi får en visning av de fascinerande verk som skapades här, exempelvis Karin och Carl Larsson, Julia Beck, Karl Nordström, Peder Severin Krøyer m fl. Se också den vackra parken runt slottet.

Turen går sedan till Rosendal Trädgård där du kan botanisera i trädgården som är hjärtat i verksamheten, eller till plantboden som har fröer och växter eller varför inte njuta av eftermiddagskaffet där allt bröd och bakverk tillverkas för hand. Välkommen till en skön dag

Utställningen
Vårens stora utställning på Waldemarsudde presenterar den mytomspunna konstnärskolonin Grez-sur-Loing. Det var här som ett stort antal konstnärer, författare och musiker från olika delar av världen möttes i slutet av 1800-talet och lät sig inspireras av varandra både konstnärligt och på personliga plan. Socialt fungerade Grez som en plattform för konstnärsgemenskaper, men också för vänskaps- och kärleksrelationer, det var här som Karin Bergöö och Carl Larsson förlovade sig!

Vi ser fascinerande verk som de skapade i byn och dess vackra omgivning, som exempelvis Karin och Carl Larsson, Julia Beck, Karl Nordström, Peder Severin Krøyer, Frank O´Meara, William Blair Bruce och Carolina Benedicks.

Information

Pris: 590:- 

 

Ingår i priset: helturistbuss, kaffe/smörgås, entré Waldemarsudde, visning Waldemarsudde samt reseledare.

08.00 Avresa från Fredsgatan, vid Myrorna
09.45 Kaffe/smörgås
11.15  Visning på Waldemarsudde
14.00  Buss till Rosendal
16.00  Hemfärd
18.30  Ca Åter Örebro 

Bussen går via Västerås för påstigning.

 

KOBOLT RESOR

Adress: Nygatan 29, 702 11 Örebro

Telefon: +46(0)19 12 22 00

Mail: info@koboltresor.se