Trädgårdsdesignern Tage Andersens fantastiska säteri 18 juni

Gunillaberg 18 juni 2019 

När vi går in genom grindarna till Gunillabergs säteri utanför Jönköping, så hamnar vi i den danske trädgårdsdesignern Tage Andersens helt unika värld. Han har skapat och utvecklat ett kulturcentrum som är ett allkonstverk i en klass förs sig. Hans inspirationskälla är barocken och det speglar sig i de konstfulla ansade buskar, slingrande passionsblommor och egensinnade skulpturer. 

Här på Gunillaberg är alla djur inhägnade i vackert gjorda staket – hästar, får, hängbukssvin, getter, dvärgkor och tuppen som gal titt som tätt. I Orangeriet, som han ritat själv, ges balett, barockkonserter och är också hem åt de ändlöst vackra kameliorna. Hans generösa inställnings till blommor visar sig i de mesta fantastiska kompositioner, klematis som slingrar runt höga kärl, kungsliljor och förgätmigej som samsas med grenar, tagna från naturen.

Gunillabergs säteri var ursprungligen Drottning Kristina jaktslott och byggnaden vi ser idag är densamma från 1600-talet, vi hör dämpad klassisk musik i entrén, de vackra målade trägolven och stora salen med konsten och den utsökta inredningen. 

Magiskt, spektakulärt och poetiskt!

Information

Pris: 925:-

Ingår i resan:
Helturistbuss
Kaffe/smörgås i Medevi
Lunchtallrik, Gunillaberg
Entré
Visning av trädgården
Eftermiddagskaffe
Reseledare

08.00 Avresa Fredsgatan vid Myrorna
18.30 Åter Örebro

KOBOLT RESOR

Adress: Nygatan 29, 702 11 Örebro

Telefon: +46(0)19 12 22 00

Mail: info@koboltresor.se