Norrköpings Konstmuseum och Löfstad Slott 9 oktober

Museets historia började med en generös donation av industrimannen Pehr Swartz vid sekelskiftet 1900. Hans gåva av flera hundra konstverk ställdes ut i Villa Swartz, som då var både museum och bibliotek. 1946 flyttade Konstmuseet till dess nuvarande byggnaden vid Kristinaplatsen, ritad av dåvarande stadsarkitekt Kurt von Schmalensee.

Samlingarna fortsatte att växa med fokus på 1900-tals konst. Därför har Konstmuseet idag inte bara en av landets bästa samlingar av svensk modernism, utan även de flesta av våra nyskapande och mest uppmärksammade konstnärer finns representerade här. Vår guide visar oss en av landets finaste samlingar om utgörs av modernistiska verk av konstnärer som Gösta Adrian-Nilsson, Isaac Grünewald, Sigrid Hjertén, Julia beck, Vera Nilsson och många, många fler.

Sedan går färden till Löfstad Slotts Värdshus där vi serveras en aptitlig lunch.
Slottet ligger vackert på en höjd, oberört av tidens gång, omgivet av en engelsk park, köksträdgård och en liten barockträdgård. Ursprungligen byggt på 1600-talet av Axel Lillie som morgongåva åt hustrun Christina Mörner. Slottet brann 1750 men återuppbyggdes igen av Hedvig Catharina de la Gardie och Axel von Fersen d. ä.  Slottet har gått i arv i samma familj i över 350 år.

Vår guide tar med oss på en resa tillbaka genom seklerna. 1926 dog Emilie Piper som var slottets sista ägarinna och då stannade tiden på Löfstad slott. 

Information

Pris: 795:- 

Ingår i priset:
Helturistbuss
Kaffe/bröd
Norrköpings Museum visning
Värdshuslunch Löfstad
Löfstads slott visning
Reseledare 

KOBOLT RESOR

Adress: Nygatan 29, 702 11 Örebro

Telefon: +46(0)19 12 22 00

Mail: info@koboltresor.se