Saxå Kammarmusikfestival ”Fransk afton” tisdagen den 25 juni

I samarbete med Svenska Kammarorkesterns Vänner

I skön Bergslagsmiljö ligger Saxå Herrgård som blivit något av en institution för hängivna kammarmusikälskare. I salongen bjuds musik som man gjorde förr i samband med en god måltid. I år bjuds det på Fransk flärd i salongsformat, där några av Sveriges främsta musiker finns på plats, konstnärlig ledare som tidigare år altviolinisten och maestro Peter Eriksson.

På vägen till Saxå besöker vi Grythytte Qwarn, botaniserar bland det välfyllda skafferiet av närproducerade produkter och ser sommarens utställare. Därefter väntar en fransk paus i Grythyttan där vi provar tre olika champagner med tilltugg.

Saxå Herrgården har anor från medeltiden och här har Gustav III ätit frukost, Gustav V jagat och även vårt nuvarande kungahus har gästat herrgården. Under året har det hänt spännande saker på Saxå som Carl Jansjälv får berätta om.

Efter konserten bjuds, enligt tradition, supé med Brukspatron Berggrens fiskfärs krönt med kräftstjärtar, vilande på en spenatbädd som serveras med smör, bröd, ost samt ett glas vitt vin. Kaffe och Värmlandstårta. Carl Jan Granqvist kåserar.

 

Fransk afton
Olivier Messiaen    ur Quatuor pour la fin du Temps Kvartett för Tidens Ände
Henri Marteau      Huit Mélodies op 19
Ernest Chausson   Chanson perpétuelle op 37
Francis Poulenc    Sonate för violin och piano
Camille Saint Saëns Violons dans le soir
Reynaldo Hahn L’heure exquise
Camille Saint Saëns Introduction et Rondo Capriccioso Danse macabre

 

Medverkande:

Christina Högman, sopran, Nils-Eriks Sparf, Anette Wistrand, Lavotha, violin, Peter Eriksson, viola, Andreas Lavotha, violoncell, Elemer Lavotha, violoncello, Mats Jansson, piano.

 

Champagneprovning

Till Grythyttan kommer Kajsa Smith och håller champagneprovningen endast för vår grupp. Kajsa har lång erfarenhet från mat- och vinvärlden, både från Grand Hotell i Stockholm och från Jaktslotten Mas Bouchy i Frankirike där hon är väl förtrogen med det kulinariska landskapet. Idag importerar hon champagne och franska delikatesser samt gör vin- o matresor.

 

Information

Tisdagen den 25 juni
Program
14.00 Avresa Konserthuset
15.00 Grythytte Qwarn
16.00 Champagneprovning
17.45 Avresa Saxå
18.30 Konsert
20.45 Supé
22.30 Avresa hemorten
23.30 Ca åter Örebro

Pris: 1395:- medlemspris (1495:- ord.)
Ingår i priset:
Helturistbuss
Besök Grythytte Qwarn
Champagneprovning m tilltugg
Konsertintroduktion av Kjell Nytting
Konsertbiljett
Supé inkl glas vin
Värmlandstårta/kaffe
Reseledare

KOBOLT RESOR

Adress: Nygatan 29, 702 11 Örebro

Telefon: +46(0)19 12 22 00

Mail: info@koboltresor.se