Må Bra-resa och Träna med Marlén i Andalusien, Almunécar 21-28 okt 2019 8 dagar

Träna med Marlén

Sista minuten-pris: 10 995:-

Följ med på en härlig höstresa med Marléne, till Almunecar - Costa Tropical på den spanska solkusten, öster om Malaga! Vår resa med Actic bygger på en kombination av träning, inspiration, upplevelser och avkoppling i en miljö som tilltalar alla sinnen. Marlén har lagt ett program där alla kan delta utifrån sina egna förutsättningar.

Vi flyger från Arlanda med SAS kl 11.05 och landar i Malaga 15.30.

Under våra dagar tar vi del av livet i Almuñécar med omnejd, gör utflykter till historiska platser och smakar på lokalproducerad mat och vin. Här passar det sig utmärkt att satsa på sitt välmående, få ny energi och inspiration i en underbar miljö. Vi bor perfekt på 4**** Playacalida Spa Hotel, beläget vid stranden, vid strandpromenaden och med promenadavstånd till Almuñécars gamla stadskärna.

Begränsat antal platser,  säkra din plats med tidigt bokning!

Almunécar
Under flera år har vi arrangerat resor till Almuñécar - så oerhört genuint och så väldigt spanskt.

På kullarna runt Almuñécar odlas tropiska frukter och växter som mango, cherimoya och apelsiner. Påpassligt nog har just den här delen av Solkusten fått ett eget namn, Costa Tropical. Tack vare det subtropiska klimatet är faunan mycket mer spännande här än på någon annan del av Solkusten.
Själva staden är omringad av höga berg och på toppen av ett ligger den imponerande moriska fästningen, Castillo de San Miguel med en strålande utsikt över hela bukten. Kullerstensgränderna som slingrar sig runt fästningen bildar nästan en labyrint och nedanför ligger botaniska trädgården, ornitologiska parken med 1 500 olika papegojor och stadens historiska centrum.
I år har vi glädjen att hälsa dig välkommen till vårt omåttligt populära strandnära hotell - en perfekt inramning för avslappning och njutning. Hyr din cykel och ta dig runt i den vackra naturen, långa sköna strandpromenader, bada i Medelhavet eller i hotellets uppvärmda pool.

Om Costa Tropical
Costa Tropical är en subtropisk zon i Spanien. I detta område har man de mildaste vintrarna i hela Europa tack vare närheten till Sierra Nevadas höga toppar som skyddar mot kalla nordvindar och inte släpper igenom den varma luften från Medelhavet. Många tropiska frukter, bland annat avokado, odlas i detta område.

Playacalida Spa Hotel ligger i Almunecar, på den del av Spaniens sydkust som kallas Costa Tropical. Hotellet är beläget mitt på stranden, vid foten av den vackra bergskedjan Sierra Nevada. Här hittar du många olika möjligheter till träning, aktiviteter och utflykter. Självklart kan du även ta det lugnt på stranden eller i solstolarna vid någon av hotellets pooler om du hellre vill det. Här hittar du nämligen ett behagligt klimat, med inte mindre än 320 soldagar per år.

RUMMEN
Alla rummen är rökfria och här finns också bad eller dusch, WC, hårtork, sminkspegel, satellit-TV, kylskåp, telefon. Sätt i ert nyckelkort i hållare innanför dörren för att slå på el i rummet. Rummen städas dagligen och om ni vill ha nya handdukar lägg dem på golvet i duschen.

Utflykt Bodega o skinkbyn Trevalez:
Vi åker upp till det höglänta och otillgängliga Alpujarras, vägen går genom ett storslaget bergslandskap med vacker och dramatisk natur. Bodegan vi ska besöka ligger på 1400 meters höjd. Det speciella klimatet med en kombination av kyla, sol och låg nederbörd ger vinerna en unik karaktär. Vi provar vinerna som avrundas med en tapaslunch.

Skulpturträdgården i bergen
Endast 20 minuter upp i bergen ligger Kitty Harris och hennes man Nicks skulpturträdgård. Belägen på en bergstopp med vidunderlig utsikt, en alldeles unik konstupplevelse med hundratals skulpturer placerade i en magnifik trädgård med sällsynta växter av skilda slag. En ovanlig, vacker och mångfacetterad utflykt!

Information

 

Pris: 12 995:-                   Actic-medlem   Ord 12 495:-    Enkelrumstillägg: 2 800:-

Sista minutenpris: 10 995:-

Ingår i priset:
Flyg t/r Arlanda-Malaga
Transfer t/r flygplats-hotellet
Träning med Marlén 3-4 pass/dag
Del i dubbelrum
7 frukostar
7 middagar inkl vin o vatten
1 tapaslunch i bergen
Utflykt Sierra Nevada Skulpturträdgård med botanisk trädgård
Utflykt Sierra Nevada Alpujarras Skinkbyn Trevalez o Bodega vinprovning
Stadsvandring
Vandring till romerska akvedukten
Svensk lokalguide
Massör finns tillgänglig
Svensk reseledning från Koboltresor
Resegaranti

Innan avfärd samlas vi för information om resan:
Plats:
Sturegatan 18, Nyängens Hälsa för kropp o själ, Yogalokalen
Datum: måndagen den  23 september
Tid: kl 17.00

 

KOBOLT RESOR

Adress: Nygatan 29, 702 11 Örebro

Telefon: +46(0)19 12 22 00

Mail: info@koboltresor.se