Hollandskryssning i vårskrud 6 dagar 31 mars – 5 april

Dag 1. Örebro – Weissenhäuser Strand
Vi startar under morgonen från Örebro och styr söderut. Vi stannar för kaffepauser och lunch. Färd över Öresundsbron och genom Danmark. I Rödby stiger vi på Scandlines färja till Puttgarden. Efter en timme är vi i land i Tyskland och har bara en kort sträcka till vårt övernattningshotell i Weissenhäuser Strand. Gemensam middag. Ca 74 mil.

Dag 2. Weissenhäuser Strand – Haarlem - ombordstigning
Efter frukost fortsätter vi vår resa. Vi stannar i Bremen för liten promenad och lunch för den som vill. Vidare sedan över Ijsselmeer – denna insjö av Nordsjön, som blev till genom dammbyggnaden i Zuiderzee. Till sen eftermiddag är vi i Haarlem utanför Amsterdam och går ombord på vårt skepp M/S Rigoletto. Vi gör oss hemmastadda i våra hytter och äter sedan gemensam middag ombord. Båten seglar mot Enkhuizen i Ijselmeer, dit vi kommer till midnatt. Ca 63 mil.

Dag 3. Ostmarknad, Hoorn och seglats mot Harleem
På morgonen har vi alltså lagt till vid Enkhuisen. Efter frukost gör vi en utflykt med vår buss till ostmarknaden i Alkmaar, där man på fredag förmiddagarna handlar med de karakteristiska runda ostarna. Det är en sevärdhet i sig att se de speciellt klädda säljarna och köparna handla med varandra. Mitt på dagen seglar vi från Enkhuizen mot Hoorn och njuter samtidigt av lunch ombord. På eftermiddagen kan man besöka en trevliga byn Hoorn, innan vi styr kosan åter mot Haarlem. Middag ombord.

Dag 4. Keukenhof och Amsterdam
Idag exploderar det av färger för våra ögon. Under förmiddagen åker vi med vår buss till den stora blomsterparken Keukenhof, där tulpanerna och många andra blommor står i full blom. Efter lunch ombord gör vi en tur i Amsterdam – både guidning och fri tid. Till kvällningen åker vi tillbaka till M/S Rigoletto för en sista middag ombord.

Dag 5. Amsterdam - ilandstigning – Timmendorfer Strand
Efter frukost tar vi farväl av skepp och personal. Siktet är nu inställt norrut och efter stopp för kaffe- och lunchpauser är vi till kvällen vid Tysklands kust, närmare bestämt i Timmendorfer Strand. Gemensam middag och övernattning. Ca 56 mil.

Dag 6. Timmendorfer Strand – Örebro
Vi njuter av en god frukost och beger oss sedan mot Puttgarden, där det blir besök i Bordershopen för den som vill. Vidare sedan med färjan till Rödby, genom Danmark och över Öresundsbron till Sverige. Efter måltidsstopp är vi åter i Örebro vid 22-tiden. Ca 77 mil.

 

Förbehåll angående kryssningar:
Ändringar i vattenstånd på floden, efter avresa från Sverige, kan ibland göra seglats på floden omöjlig. Scandorama förbehåller sig rätten för ändringar i resplanen till följd av ändringar i vattenstånd på floden. Således kan seglats på floden och övernattning på skeppet helt eller delvis ersättas med buss till besöksplatserna och sevärdheterna samt övernattning på hotell. Denna ändring ger ej rätt till efterföljande kompensation.

 

M/S Rigoletto
Bekvämt flodkryssningsfartyg med utmärkt service och uppskattad mat. Fartyget är inrett i varma färger med många detaljer i trä och mässing.

Skeppet: Ombord finns restaurang, bar/lounge med panoramautsikt, litet bibliotek, souvenirshop och soldäck. Musikunderhållning på kvällarna. Såväl hytterna som de allmänna utrymmena har generösa fönster som bjuder på en härlig utsikt.
Våningar: 3
Hiss: Nej
Antal rum: 60
Rummen: Dubbelhytterna har två golvstående bäddar som fälls upp dagtid för att få mer plats. Hytterna är utrustade med dusch, wc, TV, telefon, hårfön, värdebox (mot avgift) och luftkonditionering.
Övrigt: MS Rigoletto byggdes 1987, totalrenoverades 2003, är 105 meter långt och har en internationell besättning på 26 man.
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSSS
Adress: Schutkolk 4a, NL-6582 DB HEUMEN
Telefon +31-24-357 20

 

Information

Pris: 9 675:-      

I priset ingår:
Resa i modern helturistbuss
Öesundsbron t/r
Färjeöverfart Rödby-Puttgarden t/r
3 nätter i dubbelhytt på M/S Rigoletto
2 nätter i dubbelrum på mellanklasshotell
5 frukostar
2 luncher med ö/vin/vatten
3 middagar med ö/vin/vatten
2 middagar exkl dryck
Kaffe och te ombord på båten
Alla utflykter i programmet
Reseledare
Vägskatter och avgifter

 

 

 

KOBOLT RESOR

Adress: Nygatan 29, 702 11 Örebro

Telefon: +46(0)19 12 22 00

Mail: info@koboltresor.se