Jul på Hällekis Säteri och Porslinsfabriken fredag 25 okt

I den här fantastiska miljön med vidunderlig utsikt och spännande historia besöker  vi en av landets mest stämningsfyllda julmässor.

Mässan hålls i de rustikt charmiga hallarna, smedjan, finstallet, vagnslidret och gårdens växthus. Här hittar du över 70 av landets bästa hantverkare och deras vackra alster. Utställarnas skapelser är alltid handgjorda och säljs aldrig via ombud. Det är en av anledningarna till att julmässorna är så uppskattade av hantverkare och besökare.

Missa inte heller alla julens smaker. I matboden finns tillfredsställelse även för den mest kräsne. För matutställarna gäller samma stränga krav som för hantverkarna. De produkter du ser här är gjorda för hand, ofta vidareförädlar mathantverkarna varor från den egna gården.

Hellekis historia går tillbaka till 1200-talet då gården tillhörde Folkungaätten. Vid Vänerns strand finns hamnen som användes av Tulles sjörövare, men senare även för utskeppning av kalksten och inskeppning av turister till det fagra Kinnekulle. Under mer än tre sekel ägde Hellekis av den gamla ätten Posse.

Vi tar oss till Lidköping där vi fått den ovanliga möjligheten att se det genuina hantverket på Porslinsfabriken, vi ser hur leran förvandlas till vackra ting. Här kan du fynda i andra sorteringen.

 

Information

Pris: 560:- 

Ingår i resans pris:
Helturistbuss
Kaffe/smörgås på Hällekis
Entré Julmarknad 
Entré Porslinsfabriken
Visning Porslinsfabriken
Reseledare

 

KOBOLT RESOR

Adress: Nygatan 29, 702 11 Örebro

Telefon: +46(0)19 12 22 00

Mail: info@koboltresor.se