SAGOLIKA ANDALUSIEN med Almunécar, Malaga och Sierra Nevada 21-28 okt 8 dagar

Andalusien är Spaniens hjärta med vacker natur, spännande historia och färgrik kultur. I staden Almunécar vandrar vi genom gamla stan och mellan gränderna skymtar borgen Castillo de San Miguel. Den botaniska trädgården är smyckad av vackra skulpturer. I Picassos hemstad Málaga ser vi katedralen som dominerar stadsbilden. På en av Sierra Nevadas utlöper finns en enastående skulpturpark och här tappar vi nästan andan över den makalösa utsikten. På vårt 4**** hotel kan du ta det lugnt på stranden eller i solstolarna vid någon av hotellets pooler.

 

Dag 1 Stockholm-Malaga
Vi flyger från Stockholm med SAS kl 11.05 – 115.30 Malaga.
Transfer till hotellet ca 1,5 tim.

Dag 2- 7
Under flera år har vi arrangerat resor till Almuñécar - så oerhört genuint och så väldigt spanskt.

På kullarna runt Almuñécar odlas tropiska frukter och växter som mango, cherimoya och apelsiner. Påpassligt nog har just den här delen av Solkusten fått ett eget namn, Costa Tropical. Tack vare det subtropiska klimatet är faunan mycket mer spännande här än på någon annan del av Solkusten.
Själva staden är omringad av höga berg och på toppen av ett ligger den imponerande moriska fästningen, Castillo de San Miguel med en strålande utsikt över hela bukten. Kullerstensgränderna som slingrar sig runt fästningen bildar nästan en labyrint och nedanför ligger botaniska trädgården, ornitologiska parken med 1 500 olika papegojor och stadens historiska centrum.
I år har vi glädjen att hälsa dig välkommen till vårt omåttligt populära strandnära hotell - en perfekt inramning för avslappning och njutning. Hyr din cykel och ta dig runt i den vackra naturen, långa sköna strandpromenader, bada i Medelhavet eller i hotellets uppvärmda pool.

Utflykt Bodega o skinkbyn Trevalez:
Vi åker upp till det höglänta och otillgängliga Alpujarras, vägen går genom ett storslaget bergslandskap med vacker och dramatisk natur. Bodegan vi ska besöka ligger på 1400 meters höjd. Det speciella klimatet med en kombination av kyla, sol och låg nederbörd ger vinerna en unik karaktär. Vi provar vinerna som avrundas med en tapaslunch.

Skulpturträdgården i bergen
Endast 20 minuter upp i bergen ligger Kitty Harris och hennes man Nicks skulpturträdgård. Belägen på en bergstopp med vidunderlig utsikt, en alldeles unik konstupplevelse med hundratals skulpturer placerade i en magnifik trädgård med sällsynta växter av skilda slag. En ovanlig, vacker och mångfacetterad utflykt! Det är här man tappar andan över den makalösa utsikten.

Saluhallsbesök
Vår svenska lokalguide tar oss med på en lärorik tur bland för oss okända frukter och grönsaker som ingår i det andalusiska köket, vi får provsmaka och överraskas av nya goda smaker.

Dag 8 Hemresa
Efter frukost checkar vi ut och lämnar bagaget på hotellet. Tid för egna aktiviteter.
Vi samlas för avfärd till flygplatsen kl 14.30.Vårt flyg avgår 18.15.

Information

Pris: 9 995:-  Enkelrumstillägg: 2800:-

Ingår i priset:
Flyg t/r Arlanda Malaga
Transfer t/r flygplats-hotellet
Del i dubbelrum
7 frukostar
7 middagar inkl vin o vatten
1 tapaslunch i bergen
Utflykt Sierra Nevada, Alpujarras
Utflykt Skulpturträdgård
Vandring i gamla stan
Saluhallsbesök med lokalguide
Reseledning från Koboltresor
Resegaranti

KOBOLT RESOR

Adress: Nygatan 29, 702 11 Örebro

Telefon: +46(0)19 12 22 00

Mail: info@koboltresor.se