Champagne 1-5 april med flyg

Flyg och tåg

Under 300 år har champagne lagt beslag på titeln ”världens lyxigaste vin” och har hittills lyckats behålla sin världsledande ställning. Ingen annan dryck har en sådan inneboende magi som just champagne och som har en klang så fylld av fest och förväntan.
Vår ciceron tar oss med till både stora och små champagnehus runt Reims, en del med stora märken och kända etiketter men också till mindre champagnehus med olika stilar och karaktär. I de charmiga byarna gör vi dagligen avbrott för kulinariska luncher på bykrogarna mot tillägg.

Dag 1. Arlanda - Paris
Samling på Arlanda vårt flyg avgår SAS 07.25 – 10.00 CDG. Från flygplatsen tar vi tåget till Reims, en färd på 1 tim 40 min. Incheckning på hotellet som ligger mitt i city. Vi samlas till sedan till en första champagneprovning och en välkomstmiddag.
Reims är regionens huvudstad och här reser sig den mäktiga gotiska katedralen Notre-Dame med sina 2300 skulpturer över staden. Hit reste de franska kungarna för att låta sig krönas, det har varit platsen för 25 kröningar. De blyinfattade fönstren är magnifika, och berömda. Man bör inte missa de nyare som har ritats av Chagall. I stadsbilden ser vi också Palais du Tau och Saint-Remibasilikan men också byggnader i Art Deco-stil som växte fram mellan de två världskrigen.

Dag 2–3-4 Champagnehus/Reims
Vår ciceron tar oss med längs vägar där vi kanske får trängas med traktorer då vårens arbete på vinfälten är igång. Men självfallet måste vi till byn Hautvillers där den kända munken Dom Pérignon som på 1700-talet uppfann champagnen eller i alla fallbidrog till att utveckla den till vad den är idag men också till Epernay som anses vara Champagnens huvudstad. Huvudgatan Avenue de Champagne kantas av många privata magnifika byggnader och under dessa finns 100 km underjordiska gångar enbart för att förvara champagnen. Vi har en lång lista på husen vi ska besöka med avbrott för gemensamma luncher (tillägg) Louis Casters Damery, Champagne Lamiable, Andre Clouet Bouzy, Barnaut Bouzy, Ambonnay, Henriot, Heidseck.

 

Dag 5 Champagne/hemresa
Vi checkar ut från hotellet och lämnar bagaget för förvaring på hotellet. Vi ägnar dagen för besök i Reims och besöker de hus som är öppna och för shopping.
Tåget tillbaka till flygplatsen, vårt flyg avgår till Stockholm 18.55-21.20 Arlanda.

 

Information

 

Pris: 11 480:-

I priset ingår:
Flyg t/r Arlanda-Paris
Tågbiljett t/r Paris-Reims

Helturistbuss på utflykterna
4 hotellnätter med del i dubbelrum
4 frukostar
1 välkomstmiddag
Alla entréer och besök med vinprovningar
Ciceron
Reseledare
Skatter och avgifter

Ingår ej:
Sedvanlig dricks (beräkna 2,5€/dag)
Måltidsdryck
Försäkringar

Anmälan:
info@koboltresor.se eller 019-12 22 00

www.koboltresor.se

 

KOBOLT RESOR

Adress: Nygatan 29, 702 11 Örebro

Telefon: +46(0)19 12 22 00

Mail: info@koboltresor.se