Sommarpärlor 25-26-27 juni 3 dagar

 


Birgit Nilssons Museum – Sofiero - Louisiana – Köpenhamn– Glasriket
Den här resan tar dig till oemotståndliga naturscenerier, till musiken och konstens värld. På Bjärehalvön ligger Birgit Nilssons hem som idag är ett museum. Sofiero slott och trädgård njuter vi av praktfulla rabatter och av de sagolika ravinerna som är fyllda av tusentals rhododendrer.
Världsberömda Louisianas stora sommarutställning sätter fokus på kvinnliga konstnärers bidrag till surrealismen, vi ser verk av Frida Kahlo, Louise Bourgeois, Leonora Carrington och Meret Oppenheim. I Köpenhamn får vi tid att på egen hand strosa runt bland begivenheterna. Från Lund sneddar vi upp genom Skånes sköna landskap till Glasriket där vi bevittnar glasets magi.

 

Dag 1 Örebro - Helsingborg
Vi färdas söderut igenom ett sensommarfagert landskap, åker efter Vätterns strand, passerar Jönköping och stannar i Ljungby för lunch på trevliga Gästgivargården.
Vi kommer till Birgit Nilsson museet där vi upplever gården där hon lekte som barn och där hon drömde om ett liv i sångens och operans värld! Drömmen blev verklighet, hon kom att bli en av 1900-talets största klassiska sångerskor. Hennes fantastiska röst och stora musikalitet hyllades av både kritiker och publik. Under flera decennier var Birgit den ledande dramatiska sopranen i världen och en legendarisk Wagnertolkare.
Vi guidas runt i boningshuset och ser den intressanta utställningen om hennes liv. I år har utställningen Birgit Nilsson – ögonblick och toner ett nytt tema, Birgit Nilsson och Met. Den delvis förnyade utställningen bjuder besökaren på många nya operaskatter att upptäcka.

Med sitt bländande läge vid Öresund är Sofiero slott och slottsträdgård en av Skånes färgstarkaste. Här samsas ett prunkande, kunglig trädgårdsarv med nyskapande grön design, vår guide introducerar oss under rundvandringen.
Vi bor central på Hotel Mollberg och kvällen fri för att strosa i de gamla kvarteren eller längs strandpromenaden.

Dag 2 Helsingborg-Loiusiana-Köpenhamn
Efter frukost beger vi oss med färjan den korta biten över Öresund till Helsingör och vidare till det världsberömda konstmuseet Louisiana, vackert beläget vid Öresund. Här går vi på egen hand runt i de aktuella utställningarna. Per Kirkeby (1932-2018) är en av de absoluta huvudpersonerna i Louisianas samling, här ser vi verk från begynnelsen av hans konstnärliga bana och fram till Kirkebys allra sista år. Den japanska konstnären Tetsumo Kudo, för många en ny bekantskap, visar markanta och märkvärdiga skulpturer. Förslagsvis går det utmärkt att äta sin lunch här på museet restaurang. Den vackra skulpturparken skall inte missas!
Fyllda av intryck åker vi den korta sträckan till Köpenhamn och här ges tid till egna strövtåg. Resan går sedan över Öresundsbron för middag och övernattning på Radison Blu Hotel i Lund.

Dag 3 Lund – Kosta
Vi styr upp mot Småland förbi skogar, ängar, hagar och glittrande sjöar. Vi kommer till Glasriket, med en lång tradition av munblåst glas, här bevittnar vi hur glasblåsarna bemästrar den flytande glasmassan och se glaset ta form. Närheten till hantverket är slående. I Galleriet kan du se konstglas i världsklass, objekten är formgivna av Kostas
Bodas konstnärer och skapade av Kostas skickliga hantverkare. I butiken kan du botanisera bland de klassiska serierna eller titta på det allra senaste.
Vår generösa lunchbuffé får vi avnjuta på Linnéa Art Restaurant - Kosta Boda Art Hotell.
En upplevelse för både öga och gom - med inredning färgsatt och formgiven av Ulrica Hydman-Vallien, och ett topputrustat kök där arbetet leds av några av Sveriges bästa kockar. Maten lagas av lokala råvaror med inspiration från omgivningarna och den aktuella säsongen. Resan fortsätter mot hemorten där vi beräknar vara ca 19.00.

Information

 

 

Ingår i priset:
Helturistbuss
del i dubbelrum (1 natt på Hotell Mollberg, 1 natt på Radison Blu i Lund)
2 busskaffe med hembakt
2 frukostar
2 luncher (1 på Gästgiveriet i Ljungby, 1 på Kosta Boda Hotel)
1 3-rätter middag på Radison Blu Hotel
Visning o entré Birgit Nilsson
Visning o entré Sofiero
Entré Louisiana
Glasblåsning Kosta
Broöverfart
Färjeöverfart
Reseledare från Koboltresor
Resegaranti

Pris: 4 875:-                                              Enkelrumstillägg: 750:-

 

 

 

KOBOLT RESOR

Adress: Nygatan 29, 702 11 Örebro

Telefon: +46(0)19 12 22 00

Mail: info@koboltresor.se