Strövtåg bland blommande mandelträd! 5-12 februari 2020 8 dagar

Strövtåg bland blommande mandelträd!         5 – 12 februari 8 dagar
Något av det vackraste man kan uppleva i Andalusien är att vandra i bergslandskapen när mandelträden blommar. Våren på kunniga ciceron börjar redan ströva runt i bergen vid  jul och nyår, i och med att mandelträden börjar att blomma.  Vi bor i Almuñécar och strövar längs med stränder, genom olivlundar och uppe i de närliggande bergen. Från mitten av januari till mitten av februari blommar tusentals mandelträd i vitt och rosa uppe i bergen, underbart vackert!

Vår resa bygger på en kombination av rörelse, inspiration, upplevelser och avkoppling i en miljö som tilltalar alla sinnen. En perfekt destination för en vandringsresa som med sitt härliga klimat och avslappnande atmosfär erbjuder bästa förutsättningar för rörelser och avkoppling.
Små grupper är lika självklart för oss som personliga hotell, god mat, social samvaro och spännande, färgstarka upplevelser för den som vill. Dagarna fylls av motiverande och inspirerande vandringspass i en vacker natur!

hoteleshelios.com

Almunecár
Under flera år har vi arrangerat resor till Almunécar – så oerhört genuint och så väldigt spanskt.
På kullarna runt Almunécar odlas tropiska frukter och växter som mango, avokado, cherimoya och apelsiner. Påpassligt nog har just den här delen av Solkusten fått ett eget namn, Costa Tropical. Tack vare det subtropiska klimatet är faunan mycket mer spännande här än på någon annan del av Solkusten.
Själva staden är omringad av höga berg och på toppen av ett ligger den imponerande moriska fästningen, Castillo de San Miguel med en strålande utsikt över hela bukten. Kullerstensgränderna som slingrar sig runt fästningen bildar nästan en labyrint och nedanför ligger botaniska trädgården, ornitologiska parken med 1 500 olika papegojor och stadens historiska centrum.

Vi har nu glädjen att hälsa dig välkommen till vårt omåttligt populära strandnära hotell Helios – en perfekt inramning för avslappning och njutning. Hyr din cykel och ta dig runt den vackra naturen, långa sköna strandpromenader, bada i Medelhavet eller i hotellets uppvärmda pool.

Om Costa Tropical
Costa tropical är en subtropisk zon i Spanien. I detta område har man de mildaste vintrarna i hela Europa tack vare närheten till Sierra Nevadas höga toppar som skyddar mot kalla nordvindar och inte släpper igenom den varma luften från Medelhavet. Många tropiska frukter, bland annat avokado, odlas i detta område.

 

Tillsammans med vår vandringsledare Marianne tar vi gemensamma vilka tre vandringar (ingår) som passar bäst för gruppen och kanske vill alla gå alla 4 vandringar bland mandelblomsträden.

1. Almuñécar La Herradura
Vi går upp i bergen ovanför Almuñécar och söker oss längs små vägar till La Herradura, där gamla, knotiga, förvildade mandelträd är utströdda längs vägkanterna. Väl framme i La Herradura tar vi tid för lunch (eller tapas). Sen är det valfritt om man tar lokalbuss eller taxi hem eller går längs kusten till Almuñécar. ~8 km (+ 5 km för returen)

2.Taramay- Rio Verde-Lunch på Casa Minerva
Vi startar i den östra stadsdelen Taramay och promenerar sedan längs bergssluttningarna ovanför Rio Verde till Torrecuevas, den nordligaste stadsdelen i Almuñécar. Här kan vi också bekanta oss med den längsta sektionen av den välbevarade romerska akvedukten. Om vi önskar kan vi äta lunch hemma hos ett svenskt par som har en fruktodling (mango, avocado, chirimoya). Max 10 km (kortare möjlighet finns också)

3. Lecrin-dalen i blomning.
Lecrin-dalen, halvvägs upp till Granada, är känd för sina mandelodlingar och när träden blommar är det en underbar syn. Vi kan göra kortare och längre varianter på rutter här. Det finns möjlighet att plocka in en borgruiner och grottor om vi så önskar. Jag prövar ut olika rutter när jag med säkerhet vet att blomningen kommit igång. 8-12 km

4.Mandelblomsfärd runt Sierra Lújar och Contraviesa
Vi kör upp till Vélez de Benaudalla längs ravinvägen och fortsätter längs den södra sidan av Guadalfeo förbi avtaget till Òrgiva. Sen börjar vi slingra oss uppåt längs kurviga vägar som kantas av mandelträd i otroliga mängder. Vi stannar till, tar en pick-nick och fotograferingspaus. Förslagsvis lunch i Haza del Lino. Det varierar från år till år om blomningen hunnit komma igång så tidigt i februari. Men då tar vi en rutt som ligger på lägre nivå. T.ex. med start i Itrabo, Cómpeta eller i Frigiliana

 

Information

 

Pris: 12 950:-     SISTA MINUTEN  9 950:-

Ingår i priset:
Flyg t/r Stockholm – Malaga
Transfer t/r flygplats-hotellet
del i dubbelrum
7 frukostar
3 pick-nick luncher
3 vandringar i bergen inkl transfer
7 middagar inkl vin/vatten
Kortare vandringar i närområdet
Lokal vandringsledare
Reseledare

KOBOLT RESOR

Adress: Nygatan 29, 702 11 Örebro

Telefon: +46(0)19 12 22 00

Mail: info@koboltresor.se