Hamburg 29 april – 4 maj Konserter och Opera Fullbokad – Väntelista

Hamburg 29 april - 4 maj

Idag är det den 2 april och ännu är det stängt till Tyskland och ingen vet hur länge det ska pågå.
Det vi vet är att Elbphilharmonie har stängt fram till den 30 april och de planerar för att åter öppna den 1 maj.
Det vi kan göra är att följa deras planering och arbetar för att genomföra resan. Det är vad som gäller fram tills vi får annan information.

Men vi uppmanar er igen att INTE göra någon inbetalning förrän vi vet om resan kommer att bli av!

 

Vi är mycket stolta över att kunna presenter en resa till den hett efterfrågade Elbphilharmonin i Hamburg och vi kan bara utbrista äntligen!

Här njuter vi av två konserter av stora mästare som Antonín Dvořák, Béla Bartók och Richard Strauss med Sveriges Radios Symfoniorkester och Radiokören under ledning av dirigent Daniel Harding.
Den kanadensiska dirigenten Yannick Nézet-Séguin har redan framträtt på Elbphilharmonie med ”sina” orkestrar från Rotterdam, Montreal och Philadelphia samt med Berlin Philharmonic. Han återvänder nu med den fantastiska bayerska radiosymfoniorkestern – han är utsedd till musik -direktör på Met i New York, fått prestigefulla utmärkelser och leder framgångsrikt världens främsta orkestrar. Förutom Rachmaninovs innerligt romantiska sista symfoni innehåller programmet också Francis Poulencs ”Stabat Mater”.
Vi kommer till Danmarks nationalopera, Operaen på Holmen. I denna ståtliga byggnad upplever vi Verdis mästerverk La Traviata i David Radoks regi, som tidigare har vunnit publikernas hjärtan.

Vi reser med buss till Tysklands näst största stad, Hamburg, den gamla Hansastaden med sin stora hamn. Hamnen är stadens pulserande hjärta och här finns flera kanaler och broar än både Venedig och Amsterdam tillsammans! Elbphilharmonie är det nya praktfulla konserthuset med den imponerande glasfasaden och det vågliknande taket i Hamburgs HafenCity, byggd ovanpå ett tidigare hamnlager 37 meter över marknivå. Glasfasaden med 1000-talet böjda fönsterpaneler, skräddarsydda för att fånga och spegla himmelens färg, solens strålar, vattnet och staden, förvandlar konserthuset till en gigantisk kristall.

Grand Hall-foajén definierar tydligt husets arkitektur med trappor som sträcker sig över flera våningar som ger rymd och imponerande ljuseffekter och spektakulär utsikt över staden.
Akustiken är vida känd och den stora orgeln i Grosser Saal är byggt längs ena sidan över tre våningar som man som besökare kan känna på!
Elbphilharmonien är värd för solister och orkestrar från hela världen och uppför klassiska verk liksom experimentella format som får bryta ny mark här.

På väg till Hamburg gör vi ett besök på Birgit Nilssons Museum som ligger mitt i den skånska myllan på Kullaberg. På hemvägen går rutten över Glasriket där vi stannar för lunch och ser glasmassan förvandlas till utsökta föremål.

 

Dag 1 Västerås – Birgit Nilssons Museum - Lund
onsdagen den 29 april 2020
Samling vid Resecentrum, Västerås 07.30 för vidare färd genom vårens vackra landskap och stannar i Ljungby Gästgiveri för en god lunch. I den skånska myllan ligger Birgit Nilssons barndomshem som nu är museum. Här skildras Birgit Nilssons barndom och hennes fantastiska karriär med möjlighet att lyssna till ljudinspelningar, berättelser och filmklipp. Middag och övernattning på Radisson Blu i Lund.

Dag 2 Lund – Hamburg
torsdagen den 30 april
Vi fördas genom Danmarks charmiga landskap till Rödby där vi stiger ombord på färjan till Puttgarden. I Hamburg installera vi oss Hotel Baseler Hof **** och får lite egen tid. Under vår sightseeing i centrala Hamburg berättar guiden om stadens historia, om Hamburgs gamla lagerhus som är byggda av tegel i nygotisk stil. Speicherstadt byggdes för att lagra varor som kryddor, kaffe och te. Området är väl värt ett besök för sina fina byggnader och för alla de sevärdheter som finns här. Vi passerar stadens nya och gamla monument såsom Hamburgs vackra rådhus i nyrenässansstil och minnesmärken från de båda världskrigen. En god middag på restaurang avslutar dagen.

Dag 3 Kanalkryssning – Sveriges Radios Symfoniorkester och Radiokören
fredagen den 1 maj
Dagen börjar med Radiokörens fina capella-konsert kl 11.00, tilläggskostnad 475:-, bokas snarast!
Vi upptäcker tjusningen med att se Hamburg från sjösidan – genom det enorma hamnområdet ser vi Europas näst största hamn efter Rotterdam. Mellan landsättningsbryggorna till den moderna containerhamnen serveras vår gemensamma lunch ombord. Längst ut på en landtunga i floden reser sig den vågformade glaskonstruktionen med en bas av tegel, vi ser konserthuset där vi till kvällen ska njuta av konserten med välkända Sveriges Radios Symfoniorkester och Radiokören under ledning av dirigent Daniel Harding.

Dag 4 Steinway och konsert
lördagen den 2 maj
Företaget Steinway & Sons har funnits i 160 år och tillverkar världens bästa pianon och flyglar. De utvecklar ständigt nya standarder när det gäller instrumentens klang, anslag och formgivning. Vid vårt besök får vi en introduktion om hur man hantverksmässigt tar fram dessa instrument. Därefter en gemensam lunch på en av stadens restauranger, eftermiddagen fri.
Till musikfestivalen kommer den kanadensiska dirigenten Yannick Nézet-Séguin nu med den storslagna symfoniorkestern Bayerischer Rundfunk. Förutom Rachmaninovs djupt romantiska glödande sista symfoni innehåller programmet också Francis Poulencs ”Stabat Mater”.

Dag 5 Hamburg – Opera i Köpenhamn – Lund
söndag den 3 maj
Våra dagar i Hamburg är över för denna gång och vi påbörjar vägen tillbaka mot hemlandet. Vi kommer till Danmarks nationalopera, Operaen på Holmen, ett av världens mest moderna och välutrustade operahus. Interiören är mycket påkostad, siciliansk marmor, kristallkronor och guld. Här upplever vi Giuseppe Verdis La Traviata under en eftermiddags-föreställning. Vi åker sedan över den långa bron till vårt hotell Radisson Blu i Lund. Efter incheckning väntar en god 3-rätters middag.

Dag 6 Lund – Kosta – Västerås
måndagen den 4 maj
Vi styr upp mot Småland förbi skogar, ängar, hagar och glittrande sjöar. Vi kommer till Glasriket där vi serveras en generös lunchbuffé på Linnéa Art Restaurant - Kosta Boda Art Hotell där inredning är färgsatt och formgiven av Ulrica Hydman-Vallien. Glasriket, med sin långa tradition av munblåst glas, här ser vi hur glasblåsarna bemästrar den flytande glasmassan och ser glaset ta form. I Galleriet kan du se konstglas i världsklass, formgivna av Kostas Bodas konstnärer och skapade av Kostas skickliga hantverkare. Resan fortsätter mot hemorten där vi beräknar vara framåt kvällen.

Musikalisk ciceron: Kjell Nytting, musiker och ordförande i Svenska Kammarorkesterns Vänner

Boka din resa på vår hemsida eller  vår mail info@koboltresor.se.  Är du medlem i RSKV har du en speciell cod som erhållits från din förening.

 

Program 1 maj kl 11.00
Tillägg:
Radiokörens capella-konsert: 475:- bokas vid anmälan

Swedish Radio Choir
Chorleitung Tõnu Kaljuste

Program
Arvo Pärt
And I heard a voice
Nunc dimittis für gemischten Chor a cappella
Dopo la vittoria / Piccola cantata
Magnificat
Alfred Schnittke
Konzert für Chor

Kvällens den 1 maj kl 20.00

Performers
Swedish Radio Symphony Orchestra
Swedish Radio Choir
Dirigent Daniel Harding

Antonín Dvořák
Zlatý kolovrat
Béla Bartók
Cantata profana
Richard Strauss
Also sprach Zarathustra

 

Program 2 maj kl 20.00

Performers
Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks
Chor des Bayerischen Rundfunks
Carolyn Sampson Sopran
Dirigent Yannick Nézet-Séguin

Program
Francis Poulenc
Stabat Mater

Sergej Rachmaninow
Sinfonie Nr. 3 a-Moll op. 44

Program 3 maj kl 15.00
Operan La Traviata - Köpenhamn
Fransesca Dotti –
Violeta Valéry
David Kempster –
George Germont
Hanne Fischer –
Annina
Morten Lassenius Kramp –
Marquis d´Obigny

Regi: David Radok
Dirigent: Richard Farnes
Set Designer: Lars-Åke Thessman
Kostym Design: Ann-Mari Antilla
Ljus: Hans-Åke Sjöquist

 

 

Information

Resan utgår ifrån Västerås samt från Stockholm men vi kan arrangera anslutning/påstigning efter vägen.

 

Pris: 17 993:-

Enkelrumstillägg: 3 350:-

Ingår i priset:
Helturistbuss
Färjeöverfarter
Skatter och avgifter
Del i dubbelrum
5 frukostar
4 luncher
3 middagar
Birgit Nilssons Museum
Kanalkryssning
Sightseeing m buss
Besök Steinway
2 konsertbiljetter Elbphilharmonie
1 operabiljett Köpenhamn
Konsertintroduktioner
Operaintroduktion
Musikalisk ciceron
Reseledare från Koboltresor
Resegaranti

Vårt hotell dag 1 och 5: Radisson Blu****, Lund
Vårt hotell i Hamburg; Hotel Baseler Hof****

 

Resplan:
Dag 1:Västerås-Lund-Birgit Nilssons Museum
Dag2: Lund-Hamburg-Sightseeing
Dag3: Hamburg-Steinway-Konsert
Dag4: Hamburg-Kanalkryssning-Konsert
Dag 5: Hamburg-Operan La Traviata, Köpenhamn-Lund
Dag6:Lund-Kosta-Hemorten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KOBOLT RESOR

Adress: Nygatan 29, 702 11 Örebro

Telefon: +46(0)19 12 22 00

Mail: info@koboltresor.se