Kungliga Operan WAGNERS opera VALKYRIAN 14 mars 2020

VALKYRIAN PÅ KUNGLIGA OPERAN

Lördagen den 14 mars arrangerar Vännerna i samarbete med Koboltresor en resa till Stockholm och Kungliga Operan för att se Richard Wagners (1813-1883) opera Valkyrian, del II i den berömda Niebelungens Ring med libretto och musik av tonsättaren. Föreställning är 4 timmar och 45 minuter lång.

Musikalisk ciceron: Kjell Nytting, musiker och ordförande i Svenska Kammarorkesterns Vänner SKOV

 

Iréne Theorin i efterlängtad repris av WAGNERS opera VALKYRIAN
I en värld som stormar av kärlek, makt och incest pågår en våldsam kamp mellan gott och ont, gudar och människor. Överguden Wotan försöker återerövra den förtrollade ring som ger världsherravälde. Hans älsklingsdotter Brünnhilde kämpar med att balansera pappans vilja gentemot sin egen inre kompass. Siegmund, Wotans son, förälskar sig i sin tvillingsyster Sieglinde. Det får ödesdigra konsekvenser.

Staffan Valdemar Holms uppsättning har uppmärksammats för sin utmejslade personregi som särskilt tar fasta på den starka relationen mellan pappan Wotan och dottern Brünnhilde. Som Brünnhilde hör vi världssopranen Iréne Theorin, den flerfaldigt prisbelönade Cornelia Beskow sjunger Sieglinde och hovsångerskan Katarina Dalayman gör rollen som Fricka. Bente Lykke Møllers strama nordiska scenografi tar tydligt avstamp i Kungliga Operans långa Wagnertradition och bjuder in publiken till ett visuellt och existentiellt allkonstverk.

 

Föreställningen börjar kl. 15:00, total speltid 4 tim. 45 min. inklusive 35 min. paus, sjungs på tyska med textmaskin på svenska.

Program:
08.00 Avresa från Konserthuset, Örebro
09.45 Kaffe/the smörgås
11.15 Ankomst Stockholm
15.00 Föreställningen börjar
19.45 Ca Avfärd från Stockholm
22.30 Ca Åter Örebro

 

Regi: Staffan Valdemar Holm

Dirigent: Constantin Trinks/Alexander Vedernikov

Dramaturg: Stefan Johansson

 

I rollistan bl.a.:
Joachim Bäckström
Greer Grimsley
Lennart Forsén
Cornelia Beskow/Elisabet Strid
Iréne Theorin/Ingela Brimberg
Katarina Dalayman

 

Information

Pris: 1 995:- SKOV-Medlem (Ord: 2095:-)

Ingår i priset:

Helturistbuss
Kaffe/smörgås
Operaintroduktion
Operabiljett
Musikalisk ciceron Kjell Nytting
Reseledare

KOBOLT RESOR

Adress: Nygatan 29, 702 11 Örebro

Telefon: +46(0)19 12 22 00

Mail: info@koboltresor.se