Aptitrundan i Sörmland 11 sept

Vi kommer till Hälleforsnäs där den gamla bruksmiljön, som i sig självt är intressant, präglas av lokalproducerad mat, flertalet mathanverkare som slagit upp sina bord där man både kan smaka och handla.
Jürss Mejeri, ett stort litet mejeri, ystar sin egen ost som smakar mycket men har även lokala specialiteter. Med fin natur så nära blir Bruket en helhetsupplevelse utöver det vanliga.

Högtorp gård har i sin butik prisbelönta vilda smaker och produkter, bjuder på smakprov och tips. De plockar vilda växter och svamp på egen ekologiskt certifierad mark och förädlar till produkter som
kännetecknas av rena smaker, innovation och hög kvalitet. Här finns SPRUCE granskottsolja, SPRUCE björkolja, SPRUCE karljohanolja, granskottssirap, björksirap, vårbroddssirap, ramslökskapris,maskroskapris, små granskott, granbarrssylt, björkad must.

 

Turen fortsätter till Magda säteri, i Näshulta belägen i det sköna landskapet. På gården finns en gårdsbutik, ägg, mjöl, marmelader, nötkött, hamburgare, korv, egenodlade grönsaker, skogens, ängens och sjöns läckerheter och mycket mera!  Här kan du också ta en titt på rödkullorna. Här finns även ett café och en à la carte-restaurang på gården.Sommartid har de även en stor loppis i magasinet.

Information


Avresa: 08.00 Fredsgatan Örebro, vid Myrorna
Hemkomst: Ca 18.00

Pris: 550:-

Ingår i priset:
Buss i modern och bekväm helturistbuss
Kaffe/smörgås
Besök  Bruket Hälleforsnäs med lokala mathantverkare
Besök Magda Säteri med egen och lokala mathanverkare, djurbesättning
samt café och restaurang

Reseledare

KOBOLT RESOR

Adress: Nygatan 29, 702 11 Örebro

Telefon: +46(0)19 12 22 00

Mail: info@koboltresor.se