PUCCINI FESTIVAL i LUCCA, TOSCANA ITALIENn 24 – 28 augusti 2022 5 dagar

Lucca är en av Italiens bäst bevarade medeltida stad. Det karaktäristiska centrum bakom den gamla stadsmuren, bjuder på spännande historiska monument samt ett rikt distrikt. Av stadens mest intressanta monument kan  domkyrkan från 1100-talet nämnas, med en flådig marmorfasad och det angränsande klocktornet.  En annan kyrka  är San Michele in Foro, som ligger på det antika romerska forumet. Den stora komponisten Giacomo Puccini föddes 1858 i Lucca, och hans födelsehem står idag som ett minne, där man kan se proträtter av Puccini, kostymteckningar till hans operetter och det piano som han använde när han komponerade sin sista opera, Turandor.Guinigi-familjen styrde staden på 1400-talet, och klarade att hålla Medici familjen på avstånd, så att staden höll sitt självstyre helt fram till slutet av 1700-talet. Familjen hade flera hus och palats i staden, ett av dem är Palazzo dei Guinigi med det 41 meter höga tornet, Torre dei Guinigi, som står som stadens landmärke med ekar, som växer på toppen. Museumet Nazionale Guinigi är en massiv renässansvilla med skulpturer, reliefer samt en konstsamling av målningar, möbler och korgstolar från Luccas domkyrka. Piazza del Mercato är byggt ovanpå en romersk amfiteater, härifrån kan man fortsätta med en tur genomLuccas största shopping gator, Via Fillungo.

Dag 1   Stockholm - Florens onsdagen den 24 augusti 2022
Vi samlas på Arlanda för avfärd till Florens där vi landar under eftermiddagen. Transfer till vårt hotell i Lucca. Gemensam middag på en av stadens restauranger.

Dag 2   Utfärd till Pisa   Torsdag 25 augusti 2022
Efter frukost busstransfer till Pisa och det världsberömda lutande tornet på Miraklernas Plats  som vi ser exteriört.
Från tornets topp sägs Galileo Galilei ha gjort experiment med fallande kroppar. Här på Miraklernas plats besöker vi också domkyrkan och det imponerande dopkapellet med sin perfekta akustik.
Gemensam lunch på restaurang i centrum., därefter tillbaka till Lucca. Fri eftermiddag kväll.

Dag 3    Rundtur i Lucca   -   Operan Tosca    Fredag 26 augusti 2022
Lucca är en mindre stad som gömmer alla sina kyrkor,  konstskatter och underbara stämning bakom en tjusig fästning från 1500-talet. Lucca har alltid varit en rik och driftig handelsstad, och det är också det intryck, som möter den resande även idag. Staden är fylld med palats från medeltiden och renässansen och många av de historiska tornen anas ännu i stadsbilden. Lucca är också en av de städer i Toscana, där man verkligen får en förnimmelse av de antika romarnas aktiviteter. Här kan bl.a. nämnas dess äldsta bymur och den vackra marknadsplatsen, som är byggd ovanpå en antik amfiteater. Fina moderna boutiquer med allt inom design och toskanska delikatesser som går hand i hand med historiens vingslag.

Turen inkluderar också ett besök i Giacomo Puccinis hem. Museet ligger på andra våningen i en byggnad i centrala Lucca, där Giacomo Puccini föddes den 22 december 1858. Kompositören har bott i detta hus under hela sin barndom och ungdom, under vilken han bekantade sig med hemligheterna inom musik innan han flyttade till Milano. Museet har originalinredning och här finns även kompositörens  Steinway & Sons-märkta pianot som han komponerade Turandot Opera med. Dessutom finns även flera brev, målningar, fotografier, skisser och värdehandlingar.

Till kvällen samlas vi för gemensam avfärd till Torre del Lago Opera festivalen för kvällens föreställning Tosca

Dag 4    Villa Puccini - Operan La Rondine  Lördagen den 27 augusti 2022
Fram till eftermiddagen är det fri tid för egna upptäckter i Lucca. Samling under eftermiddagen  åker vi till festivalområdet Torre del Lago där vi besöker Villa Puccini.
I slutet av 1800-talet letade den unge Giacomo Puccini efter en naturskön och fridfull plats vid den toskanska kusten för att komponera ifred. Husen som speglades i den grå sjön Massaciuccoli, lokalbefolkningens gästfrihet och denna lilla by bara 2 km från de fina sandstränderna i Versilia var perfekt för Puccini. Han hade två stora kärlekar, musik och jakt och sjön Massaciuccoli var alltså det perfekta stället. Puccini anlände till kusten 1891 vid 33 års ålder, bestämde sig för att hyra en lägenhet och stanna där permanent. Med pengarna han tjänade på Manon Lescaut (1893) och Bohème (1896) köpte Puccini sitt drömhus, ett gammalt vakttorn från Torre del Lago, som han totalrenoverade. Vi besöker villans första våning (bottenvåningen) och efter det promenerar vi till Puccini-festivalen.

Vi avslutar dagen med operan  La Rondine på festivalområdet.  Busstransfer tillbaka till hotellet efter operan.

Dag 5 Florens - Stockholm
Busstransfer till Florens där bussen lämnar oss vid Arno floden, varifrån vi promenerar ca 1,5 km till centrum där vi besöker Franco Zeffirellis museum. Franco Zeffirelli är en italiensk regissör, ​​manusförfattare, scenograf och politiker. Museets samling omfattar mer än 250 verk av Maestro Zeffirelli, de första manuskripten, teckningarna och kostymfigurerna. Utställningen ger en möjlighet att bekanta sig med prosateatern, operorna och filmerna, samt de stora konstnärliga konstnärer och teatrar i världen som har samarbetat med honom.
Lunch på en lokal restaurang innan transfer till Florens flygplats.

ARRIVEDERCI ITALIA!!!

Information

Den här spännande Puccinifestivals-resan är under produktion.

KOBOLT RESOR

Adress: Nygatan 29, 702 11 Örebro

Telefon: +46(0)19 12 22 00

Mail: info@koboltresor.se