ANDALUSIEN  –
Almuñécar         Costa Tropical
2 – 9 okt       8 dagar     

Vi flyger till Malaga och följer kustvägen till österut till Almunécar – den gamla fiskestaden som haft en betydande ställning i Medelhavets historia. Här är klimatet behagligt och är känt för sina många soltimmar och sina långa stränder.
Vi bekantar oss med den intressanta stadskärnan, vandrar i de äldsta delarna av Almunécar och förflyttas bakåt i tiden. Kullstenstensgränderna som slingrar sig som en labyrint, arabiska borgen San Miguel, botaniska trädgården och stadens historiska centrum.
Under våra utflykter ser vi förföriskt vackra naturscenerier på Sierra Nevadas sluttningar, vackra vita byar och till bergsbyn Alpujarras.
En oförglömlig resa tillbaka till den moriska tiden av Alhambra, beundra Nasridernas palats och hänförs av den unika arkitekturen inkluderande Lejongården.
Vi bor utmärkt på vårt havsnära hotell med fräscha, fina rum som fått en nyrenoverad restaurangdel med öppet kök.

Dagsprogram
Dag 1
Vi flyger från Arlanda 06.15 och landar i Malaga 10.40. Där väntar vår chartrade buss som tar oss de ca 9 milen till Almuñécar som ligger öster om Malaga. Efter incheckning på hotellet samlas vi för information som följs av en god middag i hotellets restaurang.

Frukost och middag serveras varje dag på hotellet.

Dag 2 – 7
Här på kusten Costa Tropical dominerar det genuint spanska och går inte att jämföra med de ”vanliga” turistorterna på solkusten.  Här är klimatet behagligt, Sierra Nevada skyddar staden från kyliga nordanvindar och skapar ett mikroklimat som gör att man här kan odla exotiska frukter som avokado, papaya, chirimoja, mango, bananer vilket är ovanligt i Europa.
Vi utforskar stadens sevärdheter, ser slottet Castillo de San Miguel. Bakom slottsmurarna hittar man en fin botanisk trädgård som smyckats med vackra skulpturer och där finner vi också ett feniciskt fisksalteri. Intill ligger även en fågelpark med olika tropiska fåglar som kvittrar för fullt. Besöker marknaden, promenerar och kopplar av med sol och bad i Medelhavet eller i hotellets uppvärmda pool.
Vi gör också intressanta utflykter till flera av Andalusiens sevärdheter, Nerja med sina katedralsliknande grottor och Frigiliana utsedd till Spaniens vackraste by och världsarvet Alhambra, Alpujarras mm.

Cuevas de Nerja  Frigiliana
Europas största grottsystem finns i Nerja, och är vida berömd. Det är naturens egen katedral med flera salar av hängande tappar.  Stalaktitgrottornas salar ligger i halvmörker, och med riktad belysning blir det en magisk känsla. Från grottmålningar och fynd konstaterar man att grottorna varit bebodda 25.000 f.Kr fram till bronsåldern. Det har byggts en konsertsal i en av salarna, och varje sommar hålls här bland annat opera och balettuppvisningar.

Vi fortsätter till den andalusiska bergsbyn Frigiliana, en välmående och charmig bergsby, med smala vindlande gränder och trappor. Byn har vid flera tillfällen utsetts till Spaniens vackraste by, och är en fröjd att utforska. Byn är full av historia, och har varit bebott av både romare, fenicier och araber. Botanisera bland butikerna i de mysiga gränderna. Byn är åtminstone 1000 år gammal och tillhör de sk ”vita byarna” som klättrar längs bergsväggarna, vitslimmade hus och blomsterfyllda gator och fasader.  På bodegorna kan du smaka på det söta Frigilianavinet gjort moscateldruvor. Flera restauranger finns med lokal mat som lockar till en god lunch.

Dag 8
Efter en skön vecka i soliga Almuñécar beger oss till flygplatsen där vårt flight avgår 18.10, vi landar på Arlanda 22.30.

Pris: 9 990:-      

Resan kan förlängas efter önskemål.

 

Enkelrumstillägg:  1 990:-

 

Ingår i resans pris:
Flyg t/r Malaga inkl flygskatt
Transfer t/r Flygplatsen Malaga-hotellet
Hotel m del i dubbelrum 7 nätter
7 frukostar
7 middagar inkl vin
Utflykt till Nerja inkl entré till Stalaktitgrottorna och Frigiliana
Stadsvandring i Almuñécar
Lokalguide
Saluhallsbesök inkl lättlunch o vinprovning
Svensk reseledning

 

Välkommen med!

Utflykter  Tillval                                 

Alhambra och Generalife
Turen går upp mot Granada, vi kan lugnt njuta av den fantastiska naturen på hög höjd . Klippväggar reser sig majestätiskt, naturscener breder ut sig mot Sierra Nevadas vita toppar. Bördiga slätter med oliv- och mandelträd och stora ekskogar.
Alhambra betyder ”Den röda borgen” på arabiska men är också känd som ”Juvelen i Moriska Spanien” på grund av sin skönhet och finns idag med på världsarvslistan. Hela området ger en mäktig känsla, här får vi se kungliga palats med magnifik arkitektur, de unika trädgårdarna som tillhör historiens vackraste och är många hundra år. Drömmen om det kommande paradiset var morernas ledstjärna när de skapade mästerverket Generalife. Vår guide ger oss historien om Alhambra, Spaniens stolthet.  En sagolik dag!

Skinkbyn Trevélez
Känd för sin aptitretande lufttorkade skinka, jamon serrano, byn är den högst belägna byn i Spanien 1 476 m. Vägen går genom ett storslaget bergslandskap, vacker och dramatisk natur inramar resan.

 

Boka resan här