Läderlappen (Wermland Opera) 7 april 2018

Återigen bär det iväg till Wermland Opera med SKOV (Svenska Kammarorkesterns Vänner), den här gången för att se Läderlappen lördagen den 7 april. Det sker i samarbete med Wermland Operas Orkestervänner i Karlstad. Nästkommande lördag, 14 april, kommer de till oss för att äta lunch, ta del av konsertintroduktion och konsert med Svenska Kammarorkestern.
När Karlstad Teater (numera Wermland Opera) invigdes 1893, skrev och framförde skalden Gustaf Fröding invigningsprologen.

Men visst är Värmland sagans och sångens landskap som inte bara skapat stora författare utan också betydande bildkonstnärer. Här finns Mårbacka, Rackstadmuseet, Rottneros och Geijersgården, här finns Alster och Brunskogs kyrka som besjungits av Gustaf Fröding. Vi stannar till vid Alsters Herrgård där Gustaf Fröding föddes.
Här ges ett porträtt av skalden i både text, dikt och bild som efterföljs av en aptitlig måltid i husets restaurang.

I samarbete med Svenska Kammarorkesterns Vänner

Läderlappen, Fladdermusens hämnd
– Operett av Johann Strauss d.y.

När fladdermusen ska hämnas blir det en festlig, smått förvirrad och galen förväxlingskomedi som bjuder på många skratt. Falkes sprudlande upptåg resulterar i flera överraskningar – både för dem på scen och för oss i publiken. Paret Rosalinda och Gabriel von Eisenstein har under andra världskriget lyckats gömma sin bäste vän, den judiske Dr. Falke. Trots att Eisenstein hjälpt Falke under kriget, har han ändå gjort sig lustig på vännens bekostnad och detta vill Falke hämnas genom att spela Gabriel ett elakt spratt.

Program
13.00 Avfärd från Konserthuset
14.30 Alsters Herrgård, Porträtt av skalden
15.30 Måltid: varmrätt, dessert, kaffe
17.00 Avfärd till Wermland Opera
18.00 Föreställningen börjar
22.30 Beräknad hemkomst

Pris: 1.125:- för SKOV:s medlemmar (1195:- ord. pris)
Ingår i priset: buss, evenemangsbiljett, visning och måltid på Alsters Herrgård samt reseledare.

Boka resan här