Opera på Skäret
Don Carlo 28 eller 29 juli GALAFÖRESTÄLLNING

Lördagen den 28 juli eller 29 juli

Innan ridån går upp så invigningstalar den hemliga gästen, det bjuds på bubbel och snittar
som ackompanjeras med operaintroduktion och i stenhuset är det vernissage på årets
konstutställning. Vi har även möjlighet att ta en titt i den nya shopen, allt sker i det fria och
mitt i natursköna Bergslagen.

Invid sjön Ljusnaren spelas det opera i genuint rustika träbyggnader, som förr användes som
timmermagasin och hyvleri. Operahuset som inrymmer Stora scenen har nått världsrykte för sin unika akustik. Ingen annanstans i sommarsverige spelas lika högklassiga operaföreställningar.

Program
Don Carlo, Giuseppe Verdis storslagna opera om maktspel och kärlek i kunglig miljö,
är huvudnumret i Opera på Skärets femtonårsjubileum sommaren 2018.

Don Carlo är ett triangeldrama om olycklig kärlek i det spanska kungahuset vid 1500-talets mitt. Don Carlos älskade Elisabet tvingas av politiska skäl att gifta sig med kung Filip, Don Carlos far. Det påföljande maktspelet leder till att kungen dömer sin son till döden. Librettot av Joseph Méry och Camille du Locle är baserat på ett drama av Friedrich Schiller.

Operan är ett mångbottnat relationsdrama som i ena andetaget berör den lilla privata sfären och i nästa storpolitiska konflikter på liv och död. Operan är lika känd för den storslagna musiken som den dramatiska dialogen. Alla rollerna i operan är ansedda som drömroller inom varje röstfack och det är bara riktigt stora röster som klarar de sångtekniska utmaningarna.

Don Carlo hade världspremiär på Paris Opéra under världsutställningen 1867 och omarbetades därefter flera gånger. Operan hade svensk premiär på Stockholmsoperan 1933 och spelades senast för en svensk publik 2010, i en hyllad uppsättning på Göteborgsoperan. Verdi är flitigt spelad på Opera på Skäret. Don Carlo blir det femte verket som sätts upp, efter Rigoletto 2006, Aida 2007, Otello 2014 och La Traviata 2015.

Speltid 4 tim 2pauser á 30 min.

Don Carlo spelas på italienska (och bär därför verkets italienska namn) och textas till svenska. Föreställningen är ca fyra timmar lång inklusive två pauser. Regissör är William Helton och dirigent Michael Balke. Medverkande sångare presenteras den 20 februari.

Jag ryser redan vid tanken på hur Verdis vidunderliga musik kommer att klinga i den fina akustiken i vårt operahus, säger Alexander Niclasson, ny konstnärlig ledare på Opera på Skäret.

Pris: 1 395:-

Ingår i priset:
Helturistbuss
Parkettbiljett
Operaintroduktion
Lunch, varmrätt/sallad/bröd/kaffe/kaka
Glas bubbel/snittar
Kaffe/pralin i pausen
Program

Tidschema:
10.00 Avresa Västerås Resecentrum
10:30 Avresa Örebro
12.00 Lunch varmrätt, sallad, bröd, kaffe, kaka
13.30 Invigningstal
Glas bubbel/snittar
Operaintroduktion
15.00 Föreställning
Kaffe, pralin
19.00 Avfärd
20.45 Beräknad hemkomst

Boka resan här

Anmälan: info@koboltresor.se  eller 019-12 22 00.