Villa Akleja – Waxholm
12 april FULLBOKAT! 2018

Efter succén den 12 april, har vi nu ett nytt datum bokat!
16 maj Anmälning: info@koboltresor.se – alt ring 019 – 12 22 00

Välkommen med till en exklusiv dagsutflykt till magnifika K-märkta Villa Akleja i Waxholm!
Konstexpert och Ackesamlaren Claes Moser med hustru Sanna Evers Moser tar emot i deras privatvilla sedan några år – som en gång var J.A.G. Ackes bostad och ateljé, en av våra stora konstnärer från förra sekelskiftet. J.A.G. Acke, gift med Eja, Zacharias Topelius dotter. I hela sitt vuxna liv har Claes Moser intresserat sig för J.A.G. Acke och har i sin samling 150 verk från olika perioder ur konstnärens produktion.
Vi bjuds in till ett färgstarkt sekelskifteskalas med värdparet Acke och Eja som huvudpersoner. Gästerna var dåtidens stora konstnärer som Anders Zorn, Verner von Heidenstam, Bruno Liljefors, Carl Larsson, Gustaf Fröding och Prins Eugen. Besjälat berättar Claes om verken och om livet kring tiden runt förra sekelskiftet. En spännande tillställning som ackompanjeras med dryck och tilltugg.
Vi får också se världens mest omfattande samling av danska konstnärinnan Marie Kröyer. Verken återfanns för ca 20 år sedan på en vind i Dalarna där de tros ha legat i mer än 40 år.
Här ser vi en passionerad samlares hem!

När vi har lämnat hemorten stannar vi för kaffe och smörgås, väl framme i Waxholm går promenaden efter havet förbi den gamla charmiga delen av staden och ser den imponerande fästningen som ligger mitt i sundet. Innan den smakliga lunchen hos Andreas, som oftast anrättar provensalska rätter, ser Bogeslunds slott exteriört.
Hemfärden går via vägfärjan i Waxholm över till  Rindö – Värmdö.

 

Pris: 995:-

Program:
08.30    Avfärd från Hamnplan Örebro
Kaffestopp/smörgås
Stadspromenad i Waxholm
Bogesunds slott exteriört
12.30    Aptitlig lunch hos Andreas
14.00    Villa Akleja med glas vin/snittar
16.00    Avresa vägfärja Waxholm-Rindö-Värmdö.
19.00    Beräknad hemkomst Örebro

Ingår i priset;
Helturistbuss
Förmiddagskaffe/smörgås
Lunch
Entré, visning, dryck o tilltugg hos Claes Moser
Reseledare

Boka resan här