Nobel Price Concert   8 december 2017

Alfred Nobel
Posthumous painting by E Österman
© The Nobel Foundation

Till vår stora glädje har vi lyckats få biljetter till årets Nobel Prize Concert i Stockholms Konserthus.

Kungliga Stockholms Filharmoniska Orkester spelar och dirigent är Gustavo Dudamel, under flera år uppskattad chefsdirigent för Göteborgs Symfoniker och numera innehavare av samma position i Los Angeles Philharmonic. Han är en ofta återkommande gäst hos de mest framstående orkestrarna i världen och kunde i år ses leda den traditionella nyårskonserten från Wien.

Programmet är Mozarts sista symfoni. nummer 41 Jupiter och Richard Strauss magnifika tondikt Also sprach Zarathustra, ett stycke vars spektakulära inledning nog alla hört ackompanjera storslagna naturscenerier eller rymdfotografier, kanske utan att veta vad det är för musik.

Nobel Prize Concert hålls för att hedra årets Nobelpristagare, som närvarar med sina respektive familjer. Närvarande är också medlemmar av kungafamiljen och gäster av Nobelstiftelsen. Konserten ges som en del av det officiella Nobelveckans verksamhetsprogram.

Nobelpristagarna håller sina föreläsningar i forskningscentret Aula Medica vid Karolinska Institutet där vi kommer att inta vår ”Nobelmiddag” i institutets restaurang. Menyn är framtagen ur en tidigare Nobelmiddag, för vår räkning. Vi inleder måltiden med en välkomstdrink som ackompanjeras av skönsång av operasångerskan Katarina Pilotti. En kort busstur till den väntande konserten i Stockholms Konserthus som börjar kl 19.00.

Klädsel: Mörk kostym

Pris: 2 995:-


Ingår i priset:
Helturistbuss
Konsertbiljett
Glas champagne på Konserthuset
Välkomstdrink
Nobelmuseet anför ”Processen till Nobelpriset”
3-rätters middag med vinpaket och kaffe
Operasångerskan Katarina Pilotti
Konsertintroduktion av ordföranden Kjell Nytting från Svenska Kammarorkesterns Vänner
Reseledare.

8 december 2018
Avfärd kl.12.30 från Konserthuset, Örebro
Avfärd kl.13.45 från Resecentrum, Västerås
Hemkomst ca 23.00 Västerås
Hemkomst ca 00.15 Örebro

I samarbete med Svenska Kammarorkesterns Vänförening samt Västerås Sinfoniettans Vänner

BOKA DIN PLATS HÄR