Apulien med Amalfikusten & Matera, 9 dagar
25 april – 2 maj 2018

Ons 25/4 Sverige – Rom – Sorrento
Vi stiger på planet kl 13:05 för att snabbt och smidigt ta oss ner till Italien. Vid 16-tiden har alla landat utanför den italienska huvudstaden. Här möter vår guide upp med den specialchartrade buss som tar oss bekvämt till Sorrento. Den välbevarade medeltidsstaden Sorrento är vackert belägen på en bergsplatå med branta stup ner mot Neapelbukten. Här kan man njuta av folklivet från uteserveringarna i en typisk italiensk landsortsidyll med hisnande vyer i ett underbart medelhavsklimat.
Vi checkar in på Grand Hotel Flora ca 21:00 och äter en sen middag på hotellet.

Tors 26/4 Sorrento: Amalfikusten och Ravello
I dag ska vi utforska Europas kanske vackraste kuststräcka. Amalfikusten har många karaktärsdrag. Den kan beskrivas genom sin dramatiska natur, genom mötet mellan berg och hav, sina människor, sitt sköna klimat eller de charmiga små samhällena med medeltida anor. Vi besöker vykortsvackra Amalfi med sina rosa, vita och gula stenhus som klamrar sig fast mellan himmel och Medelhav samt vackra Ravello.
Till kvällen äter vi middag tillsammans på Ristorante Tasso, 10 minuters promenad från hotellet.

Fre 27/4 Sorrento – Mozzarella-mejeri – Bufflar – Matera
Vi lämnar idag Sorrento och upplever Kampaniens delikatess numero uno: äkta buffelmozzarella. Under ett fascinerande besök hos svenskitalienska Flavia beundrar vi bufflarna, lär oss om tillverkningsprocessen och njuter av den goda osten. Här äter vi också en lättare lunch under trevliga former. Sen eftermiddag kommer vi till Matera och checkar här in på Hotel San Domenico al Piano. Gemensam middag på hotellet till kvällen.

Lör 28/4 Matera: Sassi
Vi är i en av Italiens små välbevarade hemligheter – staden Matera. Denna ska vi idag utforska. Matera har en lång och intressant historia med sina sassis, stengrottor, där de fattiga lantarbetarna bodde långt in i modern tid. Att staden har en helt unik atmosfär har även många regissörer förstått och använt staden som kuliss i sina filmer.
Kvällen är fri för egna aktiviteter.

Sön 29/4 Matera – Alberobello – Polignano a Mare
Nu är det så dags att åka österut och njuta av havet. På vägen stannar vi i Alberobello. Staden med sina konformade trullihus, har blivit något av ett landmärke för regionen.
Sen eftermiddag checkar vi in på vårt hotell Covo dei Saraceni och äter till kvällen gemensam middag på hotellet.

Mån 30/4 Polignano a Mare: Lecce
Vi åker söderut utmed kusten till Lecce. Staden brukar kallas för söderns Florens och bjuder på ståtlig barockarkitektur, amfiteater, triumfbåge och det fabulösa mästerverket Santa Croce. Lecce har utsetts av ansedda Lonely Planet som en av världens finaste destinationer. Och, varför inte prova på ett glas vin från trakten. Apulien är inte bara ett Mecka för livsnjutare utan även för vinnjutare. Sen eftermiddag och kväll fri för egna upptäckter.

Tis 1/5 Polignano a Mare – Castel del Monte – Rom
Vi lämnar kuststaden Polignano a Mare för Italiens huvudstad. På vägen gör vi ett trevligt stopp vid Castel del Monte, en av medeltidens mest fascinerande och mystiska byggnader. Fredrik II av Hohenstaufens mystiska jaktslott tycks sväva som en kungakrona över det mäktiga landskapet i Apulien. Vad det egentligen användes till träter historiker och forskare om än i dag, men dess imponerande arkitektur gav slottet en välförtjänt plats på Unescos världsarvlista.
Till kvällen checkar vi in på Hotel Genova och äter gemensam middag på närliggande restaurang.

Ons 2/5 Rom: Stadsrundtur – Avskedsmiddag
Idag ska vi uppleva Rom. Vi gör en rundtur både per buss och promenad med klassiska sevärdheter som bland annat Spanska trappan, Pantheon, Fontana di Trevi och Piazza Navona.

Om intresse finns gör vi även en tur till Peterskyrkan, Colosseum och Forum. Lämna Ditt intresse samtidigt som anmälan till resan.
Efter härliga dagar i södra Italien är det så dags för vår avskedsmiddag. Vi åker till stadsdelen Trastevere och den välkända trattorian Da Meo Patacca. Njut av en härlig kväll i Rom!

Tors 3/5 Rom – Sverige
Tidig avfärd från hotellet för att åka med vår busstransfer till flygplatsen, där flyget avgår mot Köpenhamn kl 07:20 och mot Stockholm och Göteborg kl 07:55. Åter i Köpenhamn/Stockholm/Göteborg kl 09:50/11:05/15:10.

Pris per person: SEK 15 995 Öppningserbjudande 14 995:-

Enkelrumstillägg: SEK 1 995

Frivilligt avbeställningsskydd SEK 300

I priset ingår:
Flyg med Norwegian Stockholm – Rom t/r inklusive flygskatter, bagage och sittplats
Buss (italiensk) för transfers och utflykter enligt program
8 övernattningar på hotell
8 frukost
1 lättlunch (utflykt till mozzarella-mejeri)
6 middagar exkl dryck; 3 på hotellet och 3 på annan restaurang
Reseledare/guide i9 dagar
Vägskatter och serviceavgifter
Alla utflykter i programmet

Flyg
25/10 Stockholm/Arlanda – Rom/Fiumicino 13:05 – 16:15
02/11 Rom/Fiumicino – Stockholm/Arlanda 07:55 – 11:

Boka här