Amalfikusten 18 – 23 april 2018 
Sorrento-Pompeji-Vesuvius-Capri-Rom 

Vi flyger till Rom för en vidunderlig och kontrastrik rundresa i två delar. Från den oemotståndliga Sorrentohalvön upptäcker vi vackra Amalfi­kusten och sagolika Capri. Genuina och slingrande gränder blandas med dramatiska vyer. Livsnjutare får sitt lystmäte vid den bedårande kuststräckan. Den eviga staden Rom välkomnar oss med ett pärlband av intressanta klassiker att upptäcka så som Colosseum, Vatikanstaten med Peterskyrkan och Fontana di Trevi.

Dag 1 Stockholm – Rom
Vi flyger från Stockholm/Arlanda kl 13.05 och landar i Rom/Fiumicino kl 16.15. Vår reseledare möter upp på flygplatsen för vidare färd till vårt hotell i området runt Sorrento, där vi är ca 21.00. Gemensam middag på hotellet eller i närliggande restaurang. Välkommen till Italien!

Dag 2 Pompeji och Vesuvius – vinprovning
Efter frukost låter vi historien bakom Pompeji föra oss ungefär två tusen år tillbaka i tiden. År 79 e.Kr. fick vulkanen Vesuvius plötsligt ett våldsamt utbrott och staden begravdes under sten och aska. Jorden rämnade, giftiga gaser strömmade ut och tusentals människoliv utplånades. Utgrävningarna vittnar om historien under vår guidade rundtur.
Vi fortsätter färden till vulkanen Vesuvius, som fortfarande är aktiv, även om den inte haft något utbrott sedan 1944. På dess mineralrika bergssidor växer fina druvor som ger goda viner kända som Kristi tårar vid Vesuvius, Lacryma Christi del Vesuvio. Vi provar på hos en lokal odlare och äter på samma restaurang lunch. Återresa till vårt hotell under eftermiddagen. Fri tid.

Den som vill följer med vår reseledare på en promenad i den gamla centrumkärnan i Sorrento. Denna är som gjord för en stilla promenad bland vindlande smala gator med insprängda små torg och kyrkor. Vid Fransiscusklostret stannar vi till och njuter av den vidunderliga utsikten över Neapelbukten med Capri och Vesuvius som blickfång. Sorrento är citronernas stad så vi passar även på att provsmaka det bästa citronen har att erbjuda, limoncello.

Dag 3 Capri
Frukost på hotellet och sedan utflykt till Capri. Båtfärden från Sorrento till denna mytomspunna ö, som har dramatisk natur och hisnande vyer. En spännande upptäcktsfärd som kan ta andan ur de flesta. Hit reste antikens romerska härskare och många har följt i deras fotspår. Karga klippor, citronlundar, skimrande hav, smala trappor och vindlande gränder, upplevelserna är många. Vi tar oss till Villa San Michele, drömvillan som hovläkaren Axel Munthe lät bygga till sig när han i slutet på 1800-talet  kom till ön. Här kan vi vandra i den lummiga trädgården med utsikt över havet och hemmet som nu är ett museum, det är inte svårt att förtrollas av skönheten. Lunchen ingår på Capri. Vi är tillbaka på kvällen till vårt hotell i Sorrento. Ca 4 mil+ båtresa

Dag 4 Sorrento: Amalfikusten, Positano och Buffelfarm med Mozzarella-mejeri
Vi lämnar Sorrento och upplever Kampaniens delikatess numero uno: äkta buffelmozzarella. Under ett fascinerande besök hos svenskitalienska Flavia beundrar vi bufflarna, lär oss om tillverkningsprocessen och njuter av den goda osten. Här äter vi också en lättare lunch under trevliga former. Därefter går vi ombord på vår båt som ska visa den underbart vackra Amalfi från havssidan. Grekerna grundade handelsplatser vid Amalfikusten redan sju hundra år före vår tideräknings början och människor har i alla tider dragits hit. Till skillnad från andra italienska kuster har den här kusten aldrig blivit riktigt exploaterad, för hit kom endast författare och konstnärer för att få ro och inspiration.
Vi besöker Positano med sina färgglada byggnader övervuxna av bougainvillea och blåregn och även staden Amalfi, som har fått ge namn till hela kuststräckan. Amalfi var under medeltiden en sjömakt att räkna med, vilket fortfarande sätter sin prägel på staden. Njut av både den hänförande utsikten och alla vackert färgade hus som klänger sig fast på bergväggarna. Ca 10 mil +  båttur

Dag 5 Sorrento – Rom
Under morgonen lämnar vi Sorrento och styr norrut mot Rom. Det finns väl ingen annan  Europeisk stad som är så omtalad i historien som Rom. Det sägs att staden grundades redan år 753 f.Kr. Staden präglas av antika byggnader som t ex Colosseum, St Peterskyrkan, Pantheon som vi passerar under rundturen.  Vi fascineras också av det moderna Rom, staden som är en föregångare när det gäller mode, design, film o konst. Eftermiddagen fri för egna aktiviteter men tips och förslag lämnas av reseledaren.  Vi tillbringar kvällen tillsammans med en aptitlig middag på en trevlig restaurang.

Dag 6 Hemresa
Tidig avresa från hotellet, timmen är tidig varför frukosten får vi med oss från hotellet. Flyget lyfter kl 08.55 och vi landar i Stockholm kl 12.05

Pris: 12 850:-          

I priset ingår:
Flyg Stockholm-Rom t/r inkl flygskatter och bagage
Buss för alla transfer och utflykter
5 nätter i delat dubbelrum på mellanklasshotell
5 frukostar
2 luncher och 1 lättlunch inkl dryck
3 middagar exkl dryck
Utflykt Pompeji inkl lokalguide, entré och whispers
Utflykt till Capri inkl båtresa, San Michele och whispers
Utflykt buffel-/Mozzarellafarm och Amalfikusten m båttur
Vägskatter och serviceavgifter
Reseledare, svensktalande


Ej inkluderat:
Enkelrumstillägg 1800:-
Försäkring
Frivilligt avbeställningsskydd 400:-

Boka här