AMSTERDAM 21-23 September 2018 3-dagar
Konsert med Gävle Symfoniorkester

Amsterdam har befunnit sig i rampljuset under lång tid. 1600-talets Guldålder, då staden var hela
världens marknadsplats, skapades enorma förmögenheter och det ekonomiska välståndet återspeglar sig än i dag i ett rikt kulturliv där vi ser de stora mästarna som Jan Vermeer, Rembrandt och Piete de Hooch på det nyrenoverade Riksmuseet. Flera av de mest viktiga historiska byggnaderna uppfördes under denna tid och är fortfarande tongivande i stadens unika utseende som vi passerar under kanalturen och promenaderna.

Vår svensktalande guide tar oss runt till historiska platser, till olika kvarter som Jordaan, Gamla staden och så Museumplein där man finner de största och mest välrenommerade museerna i Amsterdam. Området tjänar som stadens absoluta kulturcentrum. De förnämsta museerna är Rijksmuseum, Stedelijk Museum och Van Gogh Museum.

Rampljuset riktas denna gång på Gävle Symfoniorkester som ger konsert i Concertbegouw stora sal.

Dag 1 Stockholm – Amsterdam – Rembrandthuis – Kanaltur
Under förmiddagen ankommer vi direkt till Amsterdam, vårt flyg avgår 08.40 från Arlanda. Här väntar vår svensktalande guide och buss som tar oss direkt till vårt hotell Hampton by Hilton Arena, för att lämna vårt bagage (för tidigt att checka in). Vi kör vidare till city center där vi inleder med en aptitlig lunch som efterföljs av en rundtur till fots i de judiska kvarteren där vi besöker Rembrandt Harmenszoon van Rijns hem och verkstad. I denna imponerande byggnad levde och bodde Nederländernas största konstnär under 20 år som idag är ett museum. Här ser vi en samling av Rembrandts etsningar och scener, inspirerande utställningar om Rembrandt, hans föregångare, samtida och elever. Vi njuter sedan av en tur på det sinnrika kanalsystemet, ett perfekt sätt att se stadens byggnader och få en förklaring till det man ser. Turen får avsluta dagen och vi tar spårvagnen tillbaka till hotellet för incheckning tillsammans med vår guide.

Frukost på hotellet. Tidig tur med spårvagnen in till city där vi möter vår guide. Vi tar oss till Jordaan som har en småstadskänsla och den sinnrika arkitekturen döljer hus med små fina bakgårdar där man kan hämta kraft från bruset utanför. Vi passerar Anne Franks hus och gör ett stopp för en kopp kaffe på ett av Amsterdams äldsta kaféer. Vi tar oss vidare till Museumplein där vi besöker Riksmuseum som under 10 år genomgick en renovering som stod klart 2013. Här ser vi finstämda interiörer av Jan Vermeer, Rembrandts största målning ”Nattvakten”, vackra stilleben med prunkande blomstermotiv. Vår rundvandring visar på de främsta verken. Gemensam aptitlig lunch och sen eftermiddag/kväll till eget förfogande. Kanske lockar Stedelijkmuseet som har en överväldigande samling modern konst eller Van Gogh Museum med omkring 200 målningar och 550 skisser av van Gogh, en gedigen och omissbar samling.

Dag 3 Konsert – Hemresa
Innan vi lämnar hotellet för dagens konsert måste vi checka ut samt lämna bagaget i lobbyn. Därefter tar vi spårvagnen till vår efterlängtade konsert med vår eminenta symfoniorkester på Concertbegouw, det måste kännas trevligt för orkestern att se sina Vänner bland publiken. Innan konserten ges en visning interiört av det fina konserthuset, visningen ges på engelska. Efter konserten ges fri tid för lunch och fri tid fram tills vi samlas på hotellet för avfärd med buss kl 16.00 till flygplatsen, vårt flyg avgår 19.25 – 21.20 Arlanda.

Program:
11.00 Gävle Symfonie Orkester
Grieg´s Piano Concerto and Mendelssohns Symphony no 5
Javier Perianes, piano
Jaime Martin, dirigent

Pris: 9 990:-

Anmälan: info@koboltresor.se eller telefon:
019 – 12 22 00 senast 22 juni.
Begränsat antal platser

Ingår i priset:
flyg t/r med SAS, två hotellnätter på Hampton by Hilton Arena (www.hamptoninn3.hilton.com), frukostar, två luncher, konsertbiljett, visning av konserthuset, svensktalande lokalguide, entré Rembrandthuise, entré Riksmuseum, privat kanaltur, busstransporter, city tax, kafébesök, svensk reseledning.

Tillkommer:
Busstransfer t/r Gävle-Arlanda
Amsterdam-Card, kollektivtrafiken 20€

Boka här