Bornholm -Solskensön

Dag 1.Hemorten-Rönne
Vi avreser under morgonen mot Ystad och på passande ställen stannar vi för fika och lunch. Innan färjeavgång har vi lite tid över i Wallanders Ystad, här kan du välja att gå på egen hand, eller följa med på guidad rundtur. Färjan till Bornholm avgår kl 18.30 och beräknas angöra Rönne Hamn kl 19.50. Det blir sedan en kort bussfärd till Griffen SPA hotell. Här checkar vi in på våra rum och det serveras en gemensam middag på hotellet.

Dag 2. Bornholm.
Efter frukost möter vår lokala guide upp för att ta oss ut på en heldagstur. Bornholm som också kallas Solskensön är inte särskilt stor varför man enkelt hinner med sevärdheterna under dagen. Från Hammeren till Dueodde är det endast 40 km. Dagen fyller vi med besök på flera fiskelägen som Allinge, Gudhjem, Svaneke där kullerstensgränderna kantas av vackra färgglada små hus, en del hantverksmässiga korsvirkeshus. Vi hinner även med att titta på den mäktiga borgruinen Hammershus som är norra Europas största. Att besöka ett fiskrökeri är ett måste när man är på Bornholm, på Gudhjems rökeri avnjuter vi en fiskbuffé med en massa godsaker, bl.a. smakar vi deras läckra nyrökta sill. Vi får lära oss hur man bäst röker sill.
Vi tittar närmare på en av Bornholms rundkyrkor som vilar tungt och stadigt på jorden, här på ön finns fyra arkitektoniska mästerverk.
Gemensam aptitlig middag på hotellet.

Dag 3. Rönne.
Frukost och en dag för egna aktiviteter. Rönne som stad har ca 15.000 invånare och bjuder på trevlig shopping. Att hyra cykel och bege sig ut på upptäcksfärd är väldigt populärt och det finns massor av fina cykelleder. Eller varför inte gå ner till stranden och ta ett dopp. Hotellet har ju också ett eget spa och för hotellets gäster så är det fri entré (ev behandlingar tillkommer). Kvällen avslutas med en gemensam middag på hotellet.

Dag 4. Rönne-Hemorten. Efter frukost så bänkar vi oss i bussen och beger oss till hamnen där vår färja avgår kl 08.30. Ankomst Ystad 09.50. Sedan rullar vi på mot våra hemorter. Vi stannar givetvis för fika och lunch på passande ställen.

Pris: 5 425:- Enkelrumstillägg: 1 030:-

Bussresa enligt program
Färja Ystad-Rönne t/r
3 nätter med del i dubbelrum på Griffen SPA hotel i Rönne
Fri entré till hotellets SPA med olika pooler ute och inne( behandlingar ingår ej)
3 middagar
3 frukostar
lokalguide på Bornholm
1 lunch på Gudhjems Rögeri

Extra information
Giltigt pass eller nationellt ID kort krävs.

Valuta: Danska kronor

Boka här