Claes MoserMoser
Claes Moser är känd för den breda allmänheten genom sin medverkan som konstexpert i TV-programmet ”Antikrundan” och ”Antikmagasinet”, men har också varit med i programmet ”På Spåret”.

Han har etablerat sig som en av de verkliga tungviktarna i konstvärlden genom sina stora kunskaper, skarpa blick för kvalité och goda omdöme. 
Han började sin bana redan som 17-åring och har nu över 40 års erfarenhet.

Efter 45 år lyckats han förvärva J.A.G. Ackes hem i Waxholm och här låtit dennes verk återerövra väggarna. Claes Moser är också ägare till Galleri Claes Moser på Karlavägen i Stockholm. 
Han är förordnad besiktningsman av Stockholms Handelskammare och arbetar med konsthandel och förmedling, värderingsuppdrag och försäkringsfrågor och är en synnerligen uppskattad föreläsare. Han rör sig obehindrat i konstens värld och blandar generöst med humor.
I föreläsningarna talar han om konstenhistoriens olika epoker eller en epok var för sig, om udda konstnärer som oförskyllt hamnat i skymundan, kvinnliga konstnärer eller konstnärskolonier.

Björn GustavssonBjörn
Björn Gustavsson, bosatt i Rättvik, frilansande litteratur- och musikkritiker sedan 1984 (bl.a. på Nerikes Allehandas kultursida, 1990-2003). Innehavare av Ovanmyra missionshus i norra Dalarna, med konsertarrangemang under sommarhalvåret (kammarmusik främst; se mer om aktuella evenemang på adress www.ovanmyra2011.blogspot.com).

Björn har utgett en rad böcker, bl.a. två diktsamlingar och tre volymer med Eyvind Johnson-texter. Har genom åren skrivit ett antal översikter över teater- och musiklivet i såväl våra nordiska grannländer som i de stora europeiska metropolerna.

Eva Knutsson
Eva Knutsson heter jag och har under hela mitt yrkesverksamma liv ägnat mig åt mat Knutssonoch dryck på olika sätt. Med ett förflutet som matjournalist, lärare och restauratör med passion för Medelhavsmat har jag jobbat med kurser och utbildning för matroade i olika åldrar.

Förutom hemkunskapslärare och lärare på Restauranggymnasium har jag haft Kockskola för barn på sommarloven. Jag har jobbat med idrottsmat och friskvård. Sedan 6 år tillbaka har jag tillsammans med min man en vinkällare i Örebro med provningar av mat och vin i kombination. Kontakten med nya människor och nya miljöer är min drivkraft.

Anita König
anita-kAnita har bott i Stockholm under dryga 30 år men nu återvänt till sina hemtrakter.
Anita är en välkänd guide i Örebro, hon har gjort sig känd för sina gestaltningar av kända historiska kvinnor. Men också för sitt sprudlande, glada sätt.

Anita erhöll 2016 Hederstiteln:
Alla Tiders Fruntimmer har 2016 utsetts  Anita König för mångårigt kulturarbete i Örebro och annorstädes som kulturguide, skådespelare, författare, regissör och programledare i Länsradion. En stor publik har upplevt hennes insatser.

Monica Wahlgren
Marknadsförare och projektledare

Monica är född och uppvuxen i Örebro och har varit staden trogen hela sitt liv med undantag för några år på Österlen. Hon har ett brinnande intresse för kultur och har under sitt yrkesliv bland annat arbetat med Örebro Promotions projekt ”Hjalmar Bergmans Örebro” och varit förläggare av boken ”Örebro sköna å-stad” Monicas stora litteraturintresse resulterade i att hon initierade och arrangerade ”Bokmässan Örebro slott”. Bokens Dag är ett annat evenemang som hon arrangerat både på Österlen och i Örebro. Monica har mottagit ett flertal priser och utmärkelser för sina insatser inom kulturen.

Bengt Knutsson

Bengt Knutsson är sommelier med lång erfarenhet från sitt arbete som lärare på Restauranghögskolan i Grythyttan. Dessförinnan hade Bengt ansvar för vinkällaren på Grythyttans Gästgivaregård i många år och har under årens lopp även hunnit med att driva restaurang på Lidingö och på Svampen i Örebro.

I dag driver Bengt VinContoret i Örebro tillsammans med Eva Knutsson.

Där erbjuds regelbundet vinprovningar och kurser för medlemmar och öppna provningar för alla vinroade. Bengt ger gärna, råd om inköp och lagring av viner.

Katarina Pilotti

Jag heter Katarina Pilotti, och har arbetat som operasångerska sedan ungdomsåren. Jag har bl.a. gjort huvudroller på Folkoperan och arbetat i turnerande operasällskap i Storbritannien. Jag sjunger fortfarande, men arbetar nu även med föredrag och sångundervisning med egna elever och körer.

Jag är uppvuxen i Oxelösund, där jag tillbringade mycket tid i och på havet och i skogen. Naturen och havet har alltid inspirerat mig. Jag var som en säl i vattnet. Mycket tid spenderade jag också med familjen hos morfar och mormor på deras bondgård i Djupsjö (Ångermanland). Varje höst är jag ute så mycket jag kan för att plocka blåbär och kantareller. Jag går promenader i skogen varje dag med min man. Njuter av lugnet, reflekterar, lyssna på fåglarnas sång och tar in naturens skiftningar. 2006 flyttade jag med min familj, som består av min man, två barn och fyra katter till Äsplunda gård nära Glanshammar.

Ett av mina stora intressen i livet är relationer, att reflektera, och personlig utveckling. Jag fascineras av livet och döden. Som volontär i sjukhuskyrkan på USÖ, sjunger jag och möter människor i utsatta situationer i dödens närhet. Jag har rest mycket i min ungdom. Nu intresserar jag mig mer för den inre resan.

Jag älskar mötet med publiken, och att få dela min passion för opera och operatraditionen i konserter, föredrag och som berättare i olika sammanhang. Jag har tillsammans med min man, fördjupat mig i den gamla italienska sångtraditionen Bel Canto. Vi har regelbundet opera och romanskonserter tillsammans. Jag älskar poesi och att läsa dikter högt.

Min dröm är att köpa eller hyra en herrgård, där jag kan bjuda in till operafestival, romanskonserter, föreläsningar och poesiaftnar och även musikaliska porträtt.

“If music be the food of love Play on”
W Shakespeare