Kajsa Smith

Ett genuint intresse av att berika livet för min omgivning, om så bara för en kväll, via Grand Hotel i Stockholom och min butik/restaurang Musfällan till Jaktslottet Mas Bouchy i Frankrike, har varit min drivkraft.

Under mina 13 år i Frankrike hade jag möjlighet att visa svenska gäster mat, vin och kultur och mina franska gäster fick givetvis prova på både hjortron och lax. Det är min egen nyfikenhet som varit  skola och lärare.

Nu åter i Sverige förmedlar jag med glädje det jag lärt och upplevt. Som guide i det franska kulinariska landskapet, det lilla cafe de la poste eller saluhallarna i Lyon, besöket hos slaktaren i Meximieu eller vingården i Bugey. Barockmusikfestivalen i Ambronay eller konsert på amfiteatern Fourvière i Lyon är några av upplevelserna vi kan göra tillsammans.

Björn Gustavsson

Björn Gustavsson, bosatt i Rättvik, frilansande litteratur- och musikkritiker sedan 1984 (bl.a. på Nerikes Allehandas kultursida, 1990-2003). Innehavare av Ovanmyra missionshus i norra Dalarna, med konsertarrangemang under sommarhalvåret (kammarmusik främst; se mer om aktuella evenemang på adress www.ovanmyra2011.blogspot.com).

Björn har utgett en rad böcker, bl.a. två diktsamlingar och tre volymer med Eyvind Johnson-texter. Har genom åren skrivit ett antal översikter över teater- och musiklivet i såväl våra nordiska grannländer som i de stora europeiska metropolerna.

Kjell Nytting

Fram till 2016 arbetade jag som klarinettist i Svenska Kammarorkestern Örebro. Sedan dess har jag nog lagt mer fokus på att prata om musik än att spela den, med en särskild ambition att förklara musikens mysterier för den mindre vana lyssnaren och ta bort de osynliga trösklar många kan uppleva vid ett konsertbesök. Under en av orkesterns många turnéer besökte jag för första gången Baskien och en alldeles särskild kärlek uppstod – till landskapet, maten och kulturen. Till och med Biscayas ibland vresiga väder kan jag tycka har sin speciella tjusning.