Opera på Skäret, Kopparberg – DON CARLO, 4 Augusti

Lördagen den 4 augusti reser Vänföreningen i samarbete med Koboltresor till Opera på Skäret för att se årets föreställning Giuseppe Verdis Don Carlo! Det blir en heldag som inleds med
operaintroduktion på Konserthuset på förmiddagen och avslutas med supé på Skäret!

Efter föreställningen samlas vi i det stora förköpstältet för ”Spansk afton” där vi serveras en rykande het spansk paella med kyckling, skaldjur, spanska tillbehör samt sallad, smör & bröd. Det ingår även ett glas sangria eller ett glas öl.

Program
Don Carlo, Giuseppe Verdis storslagna opera om maktspel och kärlek i kunglig miljö, är huvudnumret i Opera på Skärets jubileumssatsning sommaren 2018.

Don Carlo är ett triangeldrama om olycklig kärlek i det spanska kungahuset vid 1500-talets mitt. Don Carlos älskade Elisabet tvingas av politiska skäl att gifta sig med kung Filip, Don Carlos far. Det påföljande maktspelet leder till att kungen dömer sin son till döden. Librettot av Joseph Méry och Camille du Locle är baserat på ett drama av Friedrich Schiller.

Operan är ett mångbottnat relationsdrama som i ena andetaget berör den lilla, privata sfären och i nästa storpolitiska konflikter på liv och död. Operan är lika känd för den storslagna musiken som för den dramatiska dialogen. Alla rollerna i operan är ansedda som drömroller inom varje röstfack och det är bara riktigt stora röster som klarar de sångtekniska utmaningarna.

Don Carlo hade världspremiär på Paris Opéra under världsutställningen 1867 och omarbetades därefter flera gånger. Operan hade svensk premiär på Stockholmsoperan 1933 och spelades senast för en svensk publik 2010, i en hyllad uppsättning på Göteborgsoperan. Verdi är flitigt spelad på Opera på Skäret. Don Carlo blir det femte verket som sätts upp, efter Rigoletto 2006, Aida 2007, Othello 2014 och La Traviata 2015.

Don Carlo spelas på italienska (och bär därför verkets italienska namn) och textas till svenska. Föreställningen är ca fyra timmar lång inklusive två pauser. Regissör är William Helton och dirigent Michael Balke.

Speltid 4 tim 2pauser á 30 min.

Pris: 1595:- SKOV-medlem (ord 1695:-)

Anmälan till: info@koboltresor.se eller telefon: 019 – 12 22 00 senast 15 juni.

Ingår i priset:
Helturistbuss,
Operaintroduktion,
Lunchsmörgås inkl lättöl/vatten
Parkettbiljett värde 975:-
Spansk afton samt reseledare

Tidsschema
11.00 Konserthuset, operaintroduktion ordföranden Kjell Nytting
11.45 Lunchsmörgås inkl lättöl/vatten
13.00 Avfärd till Opera på Skäret
15.00 Föreställningen börjar
19.00 Spansk afton
21.00 Ca avfärd till Örebro
22.30 Ca Konserthuset

Boka resan här