Vårt charmiga grannlands nya operahus ligger bedårande vackert vid Oslofjorden, denna snövita pärla i italiensk Carrara marmor och norsk granit. Operahuset, med en fantastisk akustik, är skapad av Snöhetta, arkitektbyrån som även designade det nya biblioteket i Alexandria. Under två kväller njuter vi av Puccinis ”Tosca” och Bellinis ”Norma”.
Vi får också en visning av operahuset. Vår utmärkta stadsguide som under vår sightseeingen visar Oslos nya arkitektur där vi främst ser Astrup Fernley Museums spännande byggnad utifrån, skapad av den italienska arkitekten Renzo Piano.
Vi bor på eleganta Thorn Hotel Opera, ett stenkast från operan.

Varmt välkommen med till vårt charmiga grannland!

Dag 1 Hemorten-Oslo-Opera Avresa från hemorten. Vägen går över värmländska landskapet förbi Karlstad över Grums till Årjäng. Efter paus för lunch i Årjäng fortsätter vi mot den norska gränsen i Örje. Längs E18, Svenskevejen, förbi Askim och Ski fram till Oslo. Efter incheckning får vi ett par timmar innan kvällens föreställning, Bellinis Norma.Ca 34 mil från Örebro.

Dag 2 Stadsrundtur – Opera En guidad stadsrundtur, som visar oss det bästa av Oslo, ser de nya byggnaderna och tar en titt i Oslos Rådhus med magnifika målningar. Utmed Karl Johan ligger flera andra av Norges viktigaste institutioner, så som stortinget, universitetet och Nationaltheatret. Oslos nya kvarter där den moderna arkitekturen står i centrum, Tjuvholmen, ser vi exteriört den spektakulära Astrup Fearnley Museet, ritad av den italienska arkitekten Renzo Piano. Museet rymmer en förnämlig samling nutidskonst.
Eftermiddagen fri. Innan kvällens förställning äter vi en middag på hotellet.

Dag 3 Visning av operan. Hemresa. Förmiddagen är fri för egna strövtåg men vi samlas för en visning av landets stolthet, operan. Denna snövita pärla i italiensk Cararamarmor och norsk granit är ett av Norges största kultursatsningar och den nydanande arkitekturen står Snöhetta för, arkitektbyrån som även skapade det nya biblioteket i Alexandria.
Därefter går vägen tillbaka mot hemorten, men vi stannar för lunch på den svenska sidan.
Vi beräknar vara tillbaka vi 19-tiden i Örebro.

Pris: 7 900:-                                                      Enkelrum: 1100 kr

I PRISET INGÅR:

  • Buss Örebro-Oslo t/r
  • Operakunnig reseledare
  • Del i dubbelrum med frukost 2 nätter
  • 2 luncher inkl måltidsdryck
  • 1 middag
  • Guidad visning av nya operan
  • Stadsrundtur med lokalguide
  • Operabiljetter parkett
  • Kaffe/smörgås

Boka resan här