RACKSTADMUSEET – 1900-TALETS DJÄRVA KONSTNÄRINNOR  4 NOVEMBER

Claes Mosers eget personliga urval från sin imponerande konstsamling.

I genuin kulturmiljö ligger Rackstadmuseet i Arvika där vi kan se framstående konstnärers verk och dessutom konsthantverk av hög klass. Rackstadmuseet knyter samman traktens konsthistoria och hantverk med vår tids konstnärliga uttryck och visar alltid intressanta utställningar.

Konstkännaren och samlaren Claes Moser gästar museet med sin fina samling av 1900-talets modiga, moderna och djärva konstnärinnor. I utställningen ser vi ett 80-tal verk, Claes Mosers eget urval av måleri och skulptur. En färgstark och mycket intressant utställning som belyser kvinnors outtömliga kraft. Här ser vi betydande verk ur den svenska konsthistorien.

Dagsprogram
Vi sätter kurs mot Arvika och njuter av en kaffestund i museets café innan vår visning av konsten börjar. Om du är vegetarian, gluten eller laktosintolerant hittar du alltid något gott hembakat här.
Vår guide leder oss runt bland verken, berättar om livet runt förra sekelskiftet och hur livet gestaltades för några av de kvinnor som ännu är okända för oss. Vem visste att Ragnhild Nordensten från Örebro hade sin första utställning i Stockholm 1918?

 Efter besöket väntar god lunch på Gate Gästgiveri där vi väljer från en trevlig buffé inklusive bröd och sallad som avslutas med dessert. Innan vi lämnar Arvika tittar vi in till Sveriges äldsta specialaffär för lokalt konsthantverk som fortfarande håller hus i samma lokaler som är 1922 när den öppnade.

Pris: 775:-

Ingår i priset: helturistbuss, kaffe/smörgås, entré o visning på museet, lunch samt reseledare.