Vandra längs den spektakulära Sorrento- och Amalfikusten!
Parmaskinka, parmesan, vin, oliver, pizza, pasta, buffelost, gelato, espresso. Italien har massor av delikatesser för den som älskar gastronomiska upplevelser. På vår vandringsresa till Amalfikusten får du dessutom uppleva en av världens vackraste kuststräckor och Italiens färgsprakande natur!!
Söder om Neapel ligger vackra Sorrento och Amalfikusten, känd för sin skönhet och den vidunderliga utsikten över Neapelbukten. Här finns flera av Italiens finaste vandringsleder och under fyra dagar vandrar vi bl.a. på Capri och på den välkända ”Gudarnas stig”. Resan innehåller också en vilodag då vi bara tar igen oss och njuter av landskapet, den välsmakande Limoncello, solen och havet.

Dag 1 – Avresa
Vårt flight lyfter från Arlanda alt Gardemoen tidig morgon 07.10, via München, och vi landar i Rom 12.35. Väl på plats samlar vi ihop vårt bagage, går till vår väntande buss för vidare färd till vårt hotell, Grand Hotel Fleming. Vi har sedan eftermiddagen fri, ni väljer själva vad och vart ni vill äta middag under kvällen. Reseledaren kommer att erbjuda ett middagsförslag för de som vill äta tillsammans.

Dag 2 – Rom
Vi börjar dagen med frukost på vårt hotell. Vår lokalguide ansluter till hotellet och tar med oss på en stadsrundtur för att visa oss de främsta sevärdheterna som Fontana di Trevi, Pantheon, Piazza Navona och Colosseum. När vi utforskat staden blir vi upphämtade av vår buss som kör oss ca 30 mil söderöver, till fantastiska Sorrento och vårt hotell Central. Vi avnjuter en god gemensam middag på hotellet innan vi tar kväll.

Dag 3 – 7 De fyra vandringsdagarna + En vilodag.
De följande dagarna kommer vi att utforska några utav Italiens absolut vackraste vandringsleder. Vi går på grusstigar och trappor, genom vinodlingar och citronlundar. Vandringarna går mestadels på smala stigar som bitvis kan vara steniga. Landskapet är kuperat, det går både uppför och nedför och höjdskillnad förekommer ofta.
• Heldag – På ön Capri följer vi den vackra panoramaleden som bl.a. tar oss till Faraglioniklipporna och Matermanigrottan, här har vi många trappsteg att ta oss an.
• Halvdag – Vi tar oss till Termini på Sorrentohalvön och utsiktsplatsen Monte San Costanzo med sitt lilla kapell. Härifrån är panoramautsikten bedårande.
• Heldag – Den omtalade ”Gudarnas stig” tar oss från Bomerano längs med bergssidan med sina fantastiska vyer, till den lilla byn Nocelle och dagen avslutas i ljuvliga Positano.
• Heldag – Vi upplever Amalfikusten och dess berg då dagens etapp går ifrån Ravello som ligger i bergen och ner till staden Amalfi,som ligger vid havet, via Castiglione och Atrani.

Givetvis har vi även tid för en vilodag då vi njuter av landskapet, den välsmakande Limoncello, solen och havet.

Dag 8 – Hemresa
Efter sköna dagar och massor av ny energi går bussen till flygplatsen i Rom. Vårt flyg avgår 13.20, via Frankfurt, och landar i Stockholm/Oslo 18.00. Där väntar vår buss som tar oss till våra hemorter igen.

Fantastisk vandring vid Amalfikusten! När man vandrar längs med Amalfikusten är utsikten helt fantastisk och det krävs ofta flera stopp för att betrakta skönheten. Floran är växlande och under våren och sommarens första period får vi vandra runt i en riktigt sprakande färgorgie. Klipporna längs Amalfikusten är majestätiska och flera hundra meter ner ligger havet vars färger konstant skiftar från det ljusblåa till mörkblått. Det krävs en förhållandevis god kondition (och förnuftiga skor) för att vandringen skall bli njutbar.
Landskapet är kuperat och innehåller många trappsteg både uppför och utför, bra grundkondition och balans gör vandringarna njutbara.

Ingår i priset:
Vår egen reseledare på plats under hela resan.
Flyg T/R Sthlm/Oslo-Rom.
All transfer enligt program i Italien.
1 natt på Grand Hotel Fleming i Rom, inkl. citytax.
Stadsrundtur i Rom, med lokalguide och hörlurar (Whispers).
4st Vandringar inkl. lokal vandringsguide.
Båttur till Capri T/R.
6 Hotellnätter i Sorrento på Hotel Central inkl. citytax.
7 frukostar + 6 middagar + 2 luncher.

Övrigt:
Svårighetsgrad på vandringarna: Vandring på Capri – 4 Timmar Lätt Vandring(mycket trappor) Vandring,Sorrentohalvön, 2-3h, Lätt vadring. Vandring, Gudarnas stig – 5 timmar medelsvår till svår. Vandring, Ravello-Amalfi – 4 Timmar medelsvår Vandring. De dagar som vi inte äter lunch på restaurang kan man köpa till ett lunchpaket från hotellet, alt. packa sin egen matsäck.

Datum: 30 april -7 maj, 8 dagar.

Pris: 13.985kr

Enkelrumstillägg: 2 200:-

Boka här