Kaukasus skatter - Azerbajdzjan, Georgien & Armenien 12 dagar 15-26 april 2020

Där Europa möter Asien och öst möter väst hittar vi oupptäckta och underbara Kaukasus. Denna lilla region rymmer över 50 olika folkgrupper som har olika språk, kultur och historia. Vi utforskar de tre länderna Azerbajdzjan, Georgien och Armenien och får en djupare inblick i deras kultur. Följ med och upptäck denna spännande region med ett varierande landskap och intressant historia!
Läs mer

Hollandskryssning i påsktid 6 dagar 8 - 13 april 2020

Läs mer

Azerbajdzjan och Georgien - Kontrastrikt i Kaukasien 8 dagar 9-16 okt 2019

Där Europa möter Asien finner vi de fascinerande länderna Azerbajdzjan och Georgien. Trots deras geografiska närhet är skillnaderna länderna emellan markanta. Varierade landskap, spännande historia och annorlunda mat- och dryckestradition. Följ med och upptäck två fantastiska länder före alla andra!
Läs mer

Träna med Marlén i Andalusien, Almunécar 20-27 okt 2019 8 dagar

Vår resa med Actic bygger på en kombination av träning, inspiration, upplevelser och avkoppling i en miljö som tilltalar alla sinnen. Marlén har lagt ett program där alla kan delta utifrån sina egna förutsättningar.
Läs mer

Kungliga Baletten tar sig an VÅROFFER i hyllning till STRAVINSKIJ 30 okt

Noces/Agon/Våroffer BALETT Stravinskij och dansrevolutionen
Läs mer

Saxå Kammarmusikfestival "Fransk afton" tisdagen den 25 juni

Läs mer

Bonnierska Konstsamlingen på Nedre Manilla och Stuckatörens Våning

Läs mer

Norrköpings Konstmuseum och Löfstad Slott 9 oktober

Läs mer

Sensommarpärlor! 5-6-7 september

”Sensommarpärlor” tar dig till Birgit Nilssons hem på Bjärehalvön och till konsten på Louisiana. Charmas av Köpenhamn och fängslas av glasets magi i Kosta.
Läs mer

BILBAO 22-27 okt

Bilbao är en av Europas mest intressanta kulturstäder som genomgått en häpnadsväckande omvandling. I förnyelsen ryms stora satsningar på djärv arkitektur. Guggenheim-museet har blivit en ikon och helt klart ett spännande område för smaklökarna. En musikalisk upplevelse är operan Lucia di Lammermoor på operans stora scen. Det världsberömda vindistriktet La Rioja bjuder på karaktäristiska smakfulla viner.
Läs mer

Runt Paris 18-25 september 2019

Paris är både sinnlig och vacker, här om någonstans, lämpar sig det utmärkt att ge efter för sina passioner, vare sig det handlar om musik, konst, mat eller vin.
Läs mer

Opera på Skäret "TROLLFLÖJTEN" 27-28 juli, 3,10,17,24 aug 2019

Under en skön juli- och augusti eftermiddag bjuds vi en storslagen sommarupplevelse på Opera på Skäret, ett nytt storverk spelas i det världsunika operahuset – TROLLFLÖJTEN.
Läs mer

Trädgårdsdesignern Tage Andersens fantastiska säteri 18 juni

När vi går in genom grindarna till Gunillabergs säteri utanför Jönköping, så hamnar vi i den danske trädgårdsdesignern Tage Andersens helt unika värld.
Läs mer

Waldemarsudde och Rosendals Trädgård 21 maj

Vårens stora utställning på Waldemarsudde presenterar Grez-sur-Loing Konst- och Relationer, dit där konstnärer samlades och inspirerande varandra.
Läs mer

Stadra Sommarscen "Hjalmar och vår Herre" 13 juli och 7 augusti

Hjalmar Bergmans boktitel Farmor och vår Herre är bekant för många. Och den titeln ville vi låna till nya teaterfantasterier på Stadra.
Läs mer

MADRID – TOLEDO 2-6 okt 2019

Madrid brukar sägas vara Spaniens hjärta, den mest spanska av landets alla städer med imponerande byggnader och flera konstmuseer i världsklass som visar upp klassiska mästerverk av Velázquez, Goya, El Greco och Picassos”Guernica”.
Läs mer

Marrakech 23-28 nov 6 dagar

Den snart tusenåriga staden gör oss inte besvikna, Vi bjuds på exotiska miljöer som hämtade ur Tusen och en natt. Praktfulla byggnader, färgstarka marknader, till Atlasbergen där vi möter gamla kulturer i oaser och bergsbyar.
Läs mer