Wiener Philharmoniker  Konserthuset Sthlm    2 maj 2018
Ett besök i Stockholm av Wiener Philharmoniker är i sig självt en stor händelse, det är ju en av världens absolut bästa orkestrar och kanske den mest traditionsrika. I en tid när orkestrar tenderar att låta alltmer lika varandra, vårdar de noggrant sin unika klang och spelstil.

Programmet består av musik som på olika sätt har nära anknytning till orkestern. Under 10 år var Gustav Mahler chef för Staatsoper i Wien och det är ur dess orkester filharmonikerna än idag hämtar sina musiker. Vi får höra hans femte symfoni som tar oss med på en resa från den inledande sorgmarschens trumpetsolo, via det centrala scherzot och det undersköna adagiettot, till den sista satsens jublande final.

Konserten inleds med musik av Leonard Bernstein som vi kanske främst tänker på som dirigent och kompositör till West Side Story, inte som symfoniker. Vi får höra hans första symfoni av tre, med undertiteln Jeremiah, som också innehåller en sångsolist. Som dirigent arbetade Bernstein ofta med Wiener Philharmoniker, ett samarbete som var särskilt lyckosamt i Gustav Mahlers symfonier.

Den som leder det här spännande programmet är en sällsynt gäst i Sverige, som i gott och väl 50 år tillhört den yppersta dirigenteliten, Zubin Mehta.

I samarbete med Svenska Kammarorkesterns Vänner
Pris: 1 920:- för SKOV-medlem Ordinarie: 1 995:-
Ingår i priset:
helturistbuss, kaffe/smörgås, lunch på van der Nootska, parkettbiljett värde 1150:- samt reseledare.

Program
09.00 Avresa Konserthuset Örebro
Påstigning kan ske efter vägen
12.30   Ankomst Sthlm
Fri tid,
15.00   Trevlig och aptitlig lunch på van der Nootska Palatset
19.00   Konsert
21.30    Avfärd till hemorten
24.00    Ca  Ankomst Örebro

 

Boka resan här